Vandalové poničili v Kroměříži dva dříny, na Vrchlického ulici se chuligáni zaměřují opakovaně

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská ulice Vrchlického se v noci na úterý stala opět terčem vandalů, kteří zde opakovaně ničí zeleň. Mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna agenturu Mediafax v úterý informoval, že tentokrát nenechavci poničili dva mladé dříny.

„Původní výsadba lip je zde kompletně obnovena okrasnými hrušněmi, štědřenci, ibišky a dříny. Právě dříny byly surově zcela zlomeny v půli kmene. Dřevo dřínu je přitom poměrně pevné, musel to být tedy po fyzické stránce slušný výkon. To je však bohužel jediné pozitivum, které se dá tomuto činu přičíst,“ poznamenal Martin Posolda, který má městskou zeleň v Kroměříži na starosti.

Stromky v loňském roce vysadili žáci 6. tříd Základní školy Slovan. „Vandalové neničili zeleň ve Vrchlického ulici poprvé. Již v předchozích letech tu poškodili chuligáni kotvení, vyvraceli či nalamovali stromky a mnohdy lidé také nevhodně ořezávali hrušně v obavě před zastíněním zahrady,“ doplnil Posolda.

Podobný případ bezohlednosti už radnice řešila také letos v květnu, kdy někdo pokácel za kotelnou na sídlišti Zachar čtyři stromy. Tehdy pachatel stromy uřezal pilkou v půli kmene.

Případem se už zabývá policie, která společně s radnicí vyzývá případné svědky, aby poskytnuli jakékoliv informace, které by mohly vést k dopadení pachatele.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x