Ranč Kostelany: Šerife, je ta polévka dost teplá?

Foto: Ranč KostelanyFoto: Ranč Kostelany
Foto: Ranč Kostelany
Kuchtík Chutík 30. 11. 2012 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Vede tam několik cest, ale vždycky zjistíte, že Ranč Kostelany, tedy stylová restaurace s hotelem a téměř kultovní byť pořád ještě docela nové místo setkávání milovníků Divokého západu, je uložen pěkně daleko od hlučícího davu. V době naší návštěvy mimo hlavní sezónu bylo ve všední den v restauraci téměř prázdno.

Což ovšem neubírá na její stylovosti. Několik prostorných místností vybavených dokonale vypadajícími židlemi a stoly. Tady by klidně mohli popíjet whiskolu třeba Hogo Fogo s Limonádníkem, anebo Old Shatterhand s Vinnetouem, a ještě by sem vešla spousta indiánů, banditů i amerických vojáků. O prostor nouze není, nechybí ani venkovní posezení. Vedle ještě dvě bowlingové dráhy, teď v poledne v decentním klidu.

Na jídelním lístku k naší lítosti postrádáme denní nabidku, supluje ji jenom zeleninová polévka. Jinak se vybírá ze stálého jídelního lístku. Polévky: slepičí vývar s masem a nudlemi a česneková speciál, jak si hezky nechá říkat. Šerif, pardon, číšník neváhá, příliš práce nemá a tak jsou polévky záhy na stole. V objektu není zrovna přetopeno, kdo by také v dnešních cenách energií chtěl a mohl vytápět na nějakých dvaadvacet stupňů a tak by nás měla zahřát polévka.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • poměrně složitá dostupnost v srdci Chřibů
  • velmi dobré možnosti parkování
  • krásné přírodní prostředí
  • nepříliš vyhřátý interiér
  • ovšem mimořádně zajímavý stejně jako stavba zvenčí
  • teplota polévky: šerif příště přidá
  • poměrně vysoké ceny jídel
  • možnost ubytování
  • v sousedním objektu bohatá možnost relaxace

Jenomže obě polévky za 29 korun příliš nenabízejí. Česneková sice nepostrádá říz, ale její teplota tedy nic moc. A to ještě v polévkové minihitparádě jasně dominuje nad lákavým, ale sliby nenaplňujícím slepičím vývarem. Tomu bohužel chybí nejen teplota, ale i výraznější chuť a větší kousky masa. Ne, polévky nejsou propadák, ale ani výhra, horké by jistě sklízely lepší hodnocení, šerife...

Hlavní jídla jsou v Saloonu v poměrně vyšších cenových relacích, chcete-li šetřit, dejte si smažený sýr. Platilo kdysi. Dnes? Velmi dobrý sýr, to ano, hranolky a tatarka, vše ve slušné kvlaitě, ale také vyšší ceně. 135 korun suma sumárum.

Bacon Cheesburger, neboli v rozměrné housce naskládaný kus mletého masa, slanina, ledový salát, rajče, okurka, dochucovadla, tedy kečup a hořcice. Všechno na talíři, chlapsky vypadající, 109 korun stojící.

Pořád by to ještě něco chtělo. K zahřívadlu - kouřícímu nápoji zvanému horká hruška, co stojí 25 korun a stejně nedrahé turecké, voňavé, kvalitní kávě, lívance v javorovém sirupu se šlehačkou. Oběd je tak kompletní, ale že by šlo v případě tohoto dezertu o vyloženě zlatý hřeb, to by neuhádali ani Buffalo Bill se Samem Hawkinsem. 69 korun nejeví se být zase tak málo. Malé pivo za 15 korun zaslouží pochvalu, bylo docela dobré.

Ranč Kostelany se nám moc líbil svojí stylovostí, poněkud méně výrazně pak svou kuchyní. Což je škoda, a možná také pobídka pro příští setkání.

Fotogalerie

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam