Zlínská univerzitní menza připraví studentům oběd z lokálních surovin

ZLÍN - Jako jedna ze dvou vysokých škol v České republice se Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně zapojila do projektu Naše posvícení. Ve středu 16. října proto univerzitní menza nabídne strávníkům speciální obědové menu z lokálních surovin, server Zlin.cz o tom informoval Jan Malý z tiskového oddělení školy.

Projekt Naše posvícení pořádá Rozvojovka – vzdělávací sekce organizace Člověk v tísni – v rámci mezinárodní kampaně Food righ now – Postavme se hladu. Cílem akce je podpořit lokální spotřebu potravin a pomoci při řešení problému světového hladu. Jídelny a restaurace zapojené do projektu budou proto v tento den podávat menu sestavené pouze z lokálních surovin. Budou se také promítat filmy spojené s tematikou hladu ve světě.

Dne 16. října se bude v menze ve Štefánikově ulici a v restauraci Univerzitního centra podávat k obědu slepičí vývar s nudlemi a moravský vrabec se zelím a bramborem. Od 10.30 až do 15 hodin se na jídlo mohou zastavit nejen studenti a zaměstnanci univerzity, ale i veřejnost. „Věřím, že díky našemu zapojení do projektu přispějeme ke zvýšení povědomí o problematice hladu ve světě a ke snížení plýtvání jídlem,“ podotkl ředitel Kolejí a menzy Univerzity Tomáše Bati Miroslav Procházka.

S prvotním nápadem připojit se k projektu Naše posvícení přišla studentka Fakulty multimediálních komunikací univerzity Eva Gartnerová. „Jsem ráda, že se do projektu zapojí i naše menza a zrealizuje akci, která má smysl,“ uvedla studentka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x