Akce se má konat až 30. května, protože na straně dodavatele nastaly nečekané technické komplikace.
„Bohužel část hmyzu chovaná na farmě v České republice nepřežila velké výkyvy teplot, takže bychom neměli dostatek surovin na přípravu všech jídel,“ vysvětlil Janda. Využít další hmyzí farmu v Německu zase nebylo možné proto, že o Velikonocích je provoz na ní značně omezen.
Připravit Moravákům gurmánský zážitek a tabuli s pětichodovým menu, v níž nechybí cvrčci, červi nebo potemníci, se rozhodli v Radničním sklípku vůbec poprvé.
„Jsme inovátoři a rádi se pouštíme do nových neotřelých věcí,“ svěřil se majitel restaurace. Na hmyzí hody si pozvali specialistu z Opavy, kuchaře Honzu Pařízka, který měl návštěvníkům tyto netradiční speciality víc přiblížit.
„Menu bude připraveno pro hmyzí začátečníky, to znamená, že nejdříve budeme servírovat pokrmy, kdy hmyz takřka nebude vidět a postupně se stane hlavní součástí pokrmu,“ uvedl Pařízek. Jídla budou připravena ze tří druhů hmyzu – moučného červa, potemníka brazilského a cvrčka stepního.