Karlovský festival nabídne speciality, farmářský trh i soutěž

VELKÉ KARLOVICE – Tradiční ochutnávky regionálních specialit, mezinárodní farmářský trh, ale také soutěž frgálů nabídne od pátku do neděle šestý ročník Karlovského gastrofestivalu ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Serveru Zlin.cz to řekla Martina Žáčková z pořádajícího Resortu Valachy.

Resort Valachy provozuje ve Velkých Karlovicích hotely Lanterna, Horal a Galik. Ke svátku jídla na Valašsku se připojí další hotely a penziony v údolí Leskové. „Vedle nové soutěže o nejlepší klobásu je letošní novinkou další rozšíření počtu gastro zastávek, na nichž mohou návštěvníci při Gastro tour ochutnávat regionální speciality a nakupovat produkty kraje,“ informoval ředitel Karlovského gastrofestivalu a pořádajícího Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Lidé se mohou zastavit na 14 zastávkách s šesti desítkami stánků na trase 3,5 kilometru. „Kuchaři se předhánějí, čím hosty nalákat. Někde vsadili na nejznámější valašské pokrmy v čele s kyselicí, haluškami nebo švestkovými knedlíky, jinde budou servírovat jehněčí, ryby, králíka i zvěřinu jako kančí, dančí a jelení. Chybět nebude ani zabíjačka a produkty nového místního Karlovského minipivovaru,“ sdělila Žáčková.

Na jedné z gastro zastávek bude mezinárodní farmářský trh se čtyřmi desítkami stánků a ochutnávkou produktů z Valašska, Slovenska a dalších zemí. „Ochutnat bude možné frgály, sýry, uzeniny, produkty z medu, domácí paštiky, husí játra, sladké i slané pečivo, oleje, mošty i maďarské klobásy, piva nebo vietnamskou kávu a další dobroty,“ dodala Žáčková.

Velkým lákadlem doprovodných programů bude frgálová manufaktura, kde si dospělí i děti mohou vyzkoušet výrobu frgálů. Chybět nebude ani soutěž o nejlepší frgál. Na programu jsou kuchařské show a stejně jako v minulých letech budou moct hosté ochutnat speciality šéfkuchaře ověnčeného michelinskou hvězdou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x