Chutík v Kunovicích. Jídlo dobré, číšník coby koření

Restaurace Fialka (Foto: Zlin.cz)Restaurace Fialka (Foto: Zlin.cz)
Restaurace Fialka (Foto: Zlin.cz)
Gastronomie 27. 7. 2015 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Kunovická restaurace Fialka je letitá, zavedená, pro obyčejné lidi a nemá to lehké. Konkurence ve městě plném šikovných a pracovitých lidí je značná a taky se pořád, což se nemusí zdát, docela šetří. A tak se potenciálním utrácečům nejen o prázdninách musí jaksepatří "podstrojovat."

Oni to asi dobře vědí. Vycházejí z toho, že není až tak důležitý skvostný interiér, jako spíše dobré jídlo domáckého typu a slušná cenová hladina.

Chutíkovi dorazili ještě před polednem, kdy si teploměr pohrával se čtyřicítkou...uvnitř docela příjemně. A "na place" zdejší král tanečního kroku i veselých hlášek, pohodový pán středního věku, kterého by jinde mohli závidět. Věčně dobrá nálada a hned doporučení:  z pěti meníček si vyberte vše, pochutnáte si. Nu, uvidíme...

Polévka cibulačka s domácími krutony. Velmi slušné porce a opravdu vynikající chuť. Na jazyku se rozplývá, žaludek pohladí.

Chutík má hodnocení jasné : 3 hvězdičky

  • dobrá možnost parkování
  • obyčejný lidový interiér
  • výborná polévka
  • velmi slušné porce chutného jídla
  • jedinečný pan vrchní

Rizoto s kuřecím masem nenabízí bůhvíjaké kulinářské zážitky, s okurkou je ale výhni adekvátní. Lehké a dobré pošmáknutí. A porce výborná.

Chutík starší se tak moc těšil na znojemskou pečeni s rýží, klasické české jídlo, až je bohužel jeho méně výraznou chutí mírně, opakuji, mírně zklamán. Už prostě jedl u konkurence lepší.

Chuť ovšem jako vždy mají zde zřejmě vyráběné speciální brambůrky Fialka. Tak nezdravé a tak senzační. Bereme logicky dvoje, dopíjíme točenou limonádu, odmítáme kávu, neboť by mohla staršímu CH. poničit srdeční sval, platíme 200 /i s brambůrkami/ a ve dveřích litujeme, že jsme si nedali zmrzlinu. Venku je totiž opět přímo saharsky.

Jedničkou vedřin je evidentně pan vrchní. Kmitá, usmívá se, radí, paráda na druhou.

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam