Lákadlem letošního Karlovského gastrofestivalu bude první český Michelin Pavel Pospíšil

VELKÉ KARLOVICE - Ve Velkých Karlovicích vrcholí přípravy na letošní sedmý ročník Karlovského gastrofestivalu. Letos se návštěvníci budou mimo jiné moci potkat také s Pavlem Pospíšilem - historicky prvním Čechem, který se stal držitelem prestižního ocenění v podobě michelinské hvězdy. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Karlovský gastrofestival vypukne o prvním říjnovém víkendu 2. až 4. října. Opět nabídne ochutnávky nejen valašských specialit, mezinárodní farmářský trh, soutěž o nejlepší frgál a nejlepší klobásu a další doprovodné programy včetně tradičních galavečeří pro náročné gurmány.

Michelinské galavečeře bývají na gastrofestivalu pravidelně vyprodané, hosté velmi vítají tuto možnost poznat um michelinských kuchařů, za nimiž by jinak museli cestovat často i stovky kilometrů daleko. V minulosti ve Velkých Karlovicích hostovali michelinští šéfkuchaři z Itálie, Maďarska a postupně také oba aktuální držitelé michelinské hvězdy v České republice Oldřich Sahajdák a Roman Paulus. „Letos uzavřeme český trojlístek díky Pavlu Pospíšilovi, který získal hvězdičku v Německu, kde trvale žije. Pavel Pospíšil se gastrofestivalů a podobných akcí účastní zcela výjimečně, o to větší radost máme, že přijal naše pozvání. Pro návštěvníky připraví sobotní Michelinskou galavečeři a nedělní Michelinský oběd,“ uvedl Tomáš Blabla, ředitel Karlovského gastrofestivalu a zároveň i Resortu Valachy Velké Karlovice, který je hlavním pořadatelem akce.

Karlovský gastrofestival se během uplynulých šesti let zařadil mezi největší gastro akce svého druhu v ČR, jen loni jej navštívilo na 30 tisíc lidí. Vstup na gastrofestival je tradičně zdarma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x