Chutík na výzvědách. Co a jak se vaří u východních sousedů?

Ilustrační foto (Foto: Wikipedia -  Ing. Mgr. Jozef Kotulič)Ilustrační foto (Foto: Wikipedia - Ing. Mgr. Jozef Kotulič)
Ilustrační foto (Foto: Wikipedia - Ing. Mgr. Jozef Kotulič)
Gastronomie 9. 2. 2016 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Nejvyhledávanější lokalita ještě vůbec nemusí být zárukou toho nejlepšího hodování. Jasný závěr učinil i Kuchtík Chutík, když zajel otestovat um svých slovenských kolegů. Do nedalekého Půchova, na Liptov a také do Vysokých Tater...

Každá země se prý dostává do srdcí svých potenciálně opakujících se hostí tím, jak se tam vaří. A stejně důležité je i to, jak se k nim chová obsluhující personál. Ví se to léta a tak se na Chutíkův výjezd za slovenskými pokrmy podívejme i z tohoto pohledu.

Když jsme u těch pohledů a spíše výhledů. Tak přímo dokonalý se vám naskytne na prvním občerstvovacím bodě, na břehu obří vodní nádrže Liptovské Mary. Zastavíte na odpočívadle, proběhnete podchodem a kocháte se. Chvíli pohledem na širokánskou hladinu, pak na zasněžené Západní Tatry a potom určitě i na velmi zajímavý interiér motorestu v Dechtárech a taky na bohatý jídelní lístek i docela pestrý jídelníček.

V paměti v tomto případě tkví výborný maďarský guláš, ostřejší, plný chutí a stejně vyvedené halušky s brynzou a parádně opečenou slovenskou slaninkou. Personál v mužském provedení. Profesionální, rychlý, nic více, ale ani nic méně. Každý pokrm kolem čtyř eur, akceptovatelné.

A zastavení druhé, jedna z kolib na Štrbském plese. Konkrétně ta, jíž říkají Na Janovej polianke. Přímo v centru čarokrásného prostředí. Obsluha usměvavá, zase mužská, pohodová, promluví s vámi i nad rámec povinností, usměje se. Jenže tím bohužel to příjemné víceméně končí. Za slušnou porci několika druhů masa s brambory a zelím klidně zaplatíme šest euro a stejně za halušky, jenže ani jedno z jídel nedosahuje přílišných kvalit, stejně jako absolutně nevýrazné nealko pivo ani česneková polévka. Jaká škoda u lidové muziky z reproduktorů, která spíše ruší, než aby nastolila příjemnou pohodovou náladu.

A tak ještě že cestou zpět nacházíme úplně prázdnou, leč čistou hospůdku na sídlišti v Půchově. Personál, tentokrát dívčí velice příjemný, výborná dršťková a dobrá fazolová polévka, daleko lepší nealko pivo, slušný sýr v jednoduchém obalu s bramborem a nevšední pečené brambory s brynzou, anglickou slaninou a zpestřujícím ostřejším kořením.

Jednoduše řečeno, slovenským přátelům píšeme za Chutíkovy průměrnou trojku. A tvrdíme, že u nás doma se nemáme zač stydět.

Komentáře


Nabídka práce

  1. Marketingový referent/ka
    Avex Steel Products s.r.o.
  2. Obchodní referent/ka
    Avex Steel Products s.r.o.
  3. Technolog
    Avex Steel Products s.r.o.
  4. Obchodní reprezentant/ka
    AVONET, s.r.o.
  5. Telefonista/ka
    AVONET, s.r.o.
  6. Pracovník technické podpory
    AVONET, s.r.o.
  7. On-line marketing manager
    BAŤA,a.s.
  8. Developer - vývojář
    BAŤA,a.s.
  9. Odborný přípravář
    PSG-International, a. s.
  10. Projektový manažer
    PSG-International, a. s.
  11. Konstruktér elektro - divize CNC
    TAJMAC-ZPS, a.s.
  12. Stavbyvedoucí
    PSG-International, a. s.
  13. Mistr kovovýroby
    Avex Steel Products s.r.o.
  14. Svářeči
    Avex Steel Products s.r.o.
  15. Opravář obuvi a kožené galanterie
    BAŤA,a.s.
  16. Elektromechanik - projekt NEGRI BOSSI
    TAJMAC-ZPS, a.s.
  17. Vrtař-Sipkař
    TAJMAC-ZPS, a.s.

Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam