Chutík na výzvědách. Co a jak se vaří u východních sousedů?

Ilustrační foto (Foto: Wikipedia -  Ing. Mgr. Jozef Kotulič)Ilustrační foto (Foto: Wikipedia - Ing. Mgr. Jozef Kotulič)
Ilustrační foto (Foto: Wikipedia - Ing. Mgr. Jozef Kotulič)
Kuchtík Chutík 9. 2. 2016 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Nejvyhledávanější lokalita ještě vůbec nemusí být zárukou toho nejlepšího hodování. Jasný závěr učinil i Kuchtík Chutík, když zajel otestovat um svých slovenských kolegů. Do nedalekého Půchova, na Liptov a také do Vysokých Tater...

Každá země se prý dostává do srdcí svých potenciálně opakujících se hostí tím, jak se tam vaří. A stejně důležité je i to, jak se k nim chová obsluhující personál. Ví se to léta a tak se na Chutíkův výjezd za slovenskými pokrmy podívejme i z tohoto pohledu.

Když jsme u těch pohledů a spíše výhledů. Tak přímo dokonalý se vám naskytne na prvním občerstvovacím bodě, na břehu obří vodní nádrže Liptovské Mary. Zastavíte na odpočívadle, proběhnete podchodem a kocháte se. Chvíli pohledem na širokánskou hladinu, pak na zasněžené Západní Tatry a potom určitě i na velmi zajímavý interiér motorestu v Dechtárech a taky na bohatý jídelní lístek i docela pestrý jídelníček.

V paměti v tomto případě tkví výborný maďarský guláš, ostřejší, plný chutí a stejně vyvedené halušky s brynzou a parádně opečenou slovenskou slaninkou. Personál v mužském provedení. Profesionální, rychlý, nic více, ale ani nic méně. Každý pokrm kolem čtyř eur, akceptovatelné.

A zastavení druhé, jedna z kolib na Štrbském plese. Konkrétně ta, jíž říkají Na Janovej polianke. Přímo v centru čarokrásného prostředí. Obsluha usměvavá, zase mužská, pohodová, promluví s vámi i nad rámec povinností, usměje se. Jenže tím bohužel to příjemné víceméně končí. Za slušnou porci několika druhů masa s brambory a zelím klidně zaplatíme šest euro a stejně za halušky, jenže ani jedno z jídel nedosahuje přílišných kvalit, stejně jako absolutně nevýrazné nealko pivo ani česneková polévka. Jaká škoda u lidové muziky z reproduktorů, která spíše ruší, než aby nastolila příjemnou pohodovou náladu.

A tak ještě že cestou zpět nacházíme úplně prázdnou, leč čistou hospůdku na sídlišti v Půchově. Personál, tentokrát dívčí velice příjemný, výborná dršťková a dobrá fazolová polévka, daleko lepší nealko pivo, slušný sýr v jednoduchém obalu s bramborem a nevšední pečené brambory s brynzou, anglickou slaninou a zpestřujícím ostřejším kořením.

Jednoduše řečeno, slovenským přátelům píšeme za Chutíkovy průměrnou trojku. A tvrdíme, že u nás doma se nemáme zač stydět.

O autorovi

Kuchtík Chutík

Pozorovatel restaurací ve Zlínském kraji. „Vaří“ své postřehy nikoliv pro gourmety a další experty, ale nabízí svůj obyčejný pohled běžného návštěvníka.

Komentáře


Nabídka práce

  1. Obchodní ředitel
    Avex Steel Products s.r.o.
  2. Pracovník technické kontroly OTK
    Avex Steel Products s.r.o.
  3. Vedoucí kontroly
    Avex Steel Products s.r.o.
  4. Konstruktér
    Avex Steel Products s.r.o.
  5. Technolog
    Avex Steel Products s.r.o.
  6. Obchodní reprezentant/ka
    AVONET, s.r.o.
  7. Telefonista/ka
    AVONET, s.r.o.
  8. Pracovník technické podpory
    AVONET, s.r.o.
  9. On-line marketing manager
    BAŤA,a.s.
  10. Developer - vývojář
    BAŤA,a.s.
  11. Odborný přípravář
    PSG-International, a. s.
  12. Projektový manažer
    PSG-International, a. s.
  13. Konstruktér elektro - divize CNC
    TAJMAC-ZPS, a.s.
  14. Stavbyvedoucí
    PSG-International, a. s.
  15. Mistr kovovýroby
    Avex Steel Products s.r.o.
  16. Svářeči
    Avex Steel Products s.r.o.
  17. Opravář obuvi a kožené galanterie
    BAŤA,a.s.
  18. Elektromechanik - projekt NEGRI BOSSI
    TAJMAC-ZPS, a.s.
  19. Vrtař-Sipkař
    TAJMAC-ZPS, a.s.

Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam