Ve Zlíně byly oceněny nejlepší potraviny ze Zlínského kraje, zabodovala klobása, hermelín i med

ZLÍN - V rámci víkendového Dne Zlínského kraje byly vyhlášeny nejlepší potraviny regionu. Titul Perla Zlínska získalo několik produktů, například klobása, med, knedlík nebo hermelín, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí kraje Renata Janečková.

Hodnotitelská komise v letošním 11. ročníku udělila titul Perla Zlínska celkem 15 výrobkům. „O tuto prestižní značku se ucházelo celkem 145 produktů od 50 výrobců,“ upřesnila Janečková.

V kategorii Masné výrobky excelovala Gabčíkova klobása Martina Žabčíka z Kateřinic, Uzená kotleta Radka Šerého z Brumova-Bylnice a Tlačenka speciál z vizovické firmy Winter. Z mléčných produktů ocenila porota Hermelín BIO Miroslava Horuta z Rožnova pod Radhoštěm, mezi medy zase titul získal Med medovicový lesní lipový Karla Kolínka z Nedašova.

„Nejvíce oceněných výrobků bylo v kategorii Pekařské a cukrářské výrobky. Zde porota ocenila chléb zrníčkový z Pekařství Střelná, chléb mlynářský z AVOS Kroměříž, žitný chléb z pekárny Svoboda Březík, svatební vdoleček od Ludmily Podeštové z Nedašovy Lhoty a svatební koláček Jany Zetíkové z Mařatic,“ konstatovala Janečková.

Mezi nápoji zaperlilo pivo Rožnov 13% – světlý speciál z Rožnovských pivních lázní a Hostětínský mošt jablko-meruňka z Moštárny Hostětín. Titulem Perla Zlínska se ale chlubí také výrobek z kategorie Ovoce a zeleniny, konkrétně Ovocňák pyré jablko-hruška z Toko Agri Rudice. V kategorii Ostatní pak zabodoval celozrnný knedlík Hakne Hulín a bramborový knedlík Josefa Martinka z Krhové. „Na Cenu hejtmana navrhla hodnotitelská komise Rožnovské pivní lázně, a to za kolekci piv,“ dodala Janečková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x