Stará hospoda - lidová pohoda

Foto: Zlin.czFoto: Zlin.cz
Foto: Zlin.cz
Gastronomie 18. 4. 2017 | Zdroj: Kuchtík Chutík

Řekne-li se stará hospoda, pak člověk nečeká po velikonočním hodování žádný luxus, ale správnou hospůdku s domácím jídlem a obyčejné prostředí. A když zavítá do Staré hospody v Martinicích nedaleko Holešova, pak se mu tahle představa vlastně do puntíku naplní.

Na nic si tu zjevně nehrají, už brzo asi odzvoní kuřákům, i v době oběda jsou tu zatím hájeni s tím, že ve vedlejší místnosti je pěkně upravená nekuřácká jídelna. Oběd si ale chlapi dávají rádi s pivkem právě u pípy. 

Dvě šikovná děvčata jsou pohodová i pohotová, na jídelníčku v denním menu už na tabuli před hospodou zmizely avizované boloňské špagety, ač ve vitríně uvedeny jsou. Možná trochu škoda, je pořád ještě jen poledne, nikterak pozdě. Těstoviny by po Velikonocích docela coby lehčí jídlo neškodily.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3 hvězdičky.

  • dobrá možnost parkování, ale pozor na frekventované silnici třeba při couvání
  • příjemný personál
  • možnost pojíst v nazdobené jídelně
  • jinak úplně fádní interiér
  • slušné ceny

Takhle zbývají hamburská (nebo snad hamburkská?) vepřová kýta s knedlíkem. Nutno říci, že haburská je správně, jde o přesný název pokrmu. Ke kuřecímu masu na pepři nabídnou rýži, my volíme brambor, tak, jak je na jídelníčku.

Polévka je česneková, po šlahačce výborná volba. Mimochodem tady nejsou jediní, kteří ji po (z)mrskačce nabízejí.

Polévka se podává z velké mísy ve stylu: ber kolik je libo. Důležitější než množství je skutečnost, že je přiměřeně ostrá i slaná a chutná velmi dobře.

Ostatní hlavní jídla? Chutná omáčka ke kýtě, nečekaně relativně málo kuřecího masa, ale výborně připravená bramborová příloha.

K pití malé pivo a limonáda barvy červené. Dvě jídla i s pitím za 180 korun, 200 s dýškem.

Za dvacet minut odjezd, docela spokojenost, známka klasická, průměrná, co neurazí.

 

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam