V Chropyni U Rybníka: Chutíkovi na dobré štaci

Gastronomie 6. 6. 2017 | Zdroj: Kuchtík Chutík

CHROPYNĚ - Půl druhé odpoledne, rozhodně ne "happy Hours" milovníků meníček. V tomto čase už to bývá logicky jako "U Snědeného krámu". Jenže pozor, v Chropyni U Rybníka na to nedbají.

Na to, že Chutíkovi byli ve zmíněném čase v restauraci sami s jediným pivním labužníkem, evidentně štamgastem, dostalo se jim vlídného zacházení a ve velmi originálním interiéru i chutné krmě.

Na jídelníčku je ještě každý ze tří nabízených pokrmů. A dvě polévky. Teď samozřejmě půjde o to, nebude - li už vše prošlé časem a třeba teplotně mimo hru.

Chutíkovo hodnocení vychází na 3,5 hvězdičky.

  • snadné parkování
  • zajímavý neotřelý interiér
  • venkovní posezení
  • středně velké porce
  • rozumné ceny

Kdepak. Zkoušíme ostrou zeleninovou polévku - mňam. Opravdu plná zeleniny i brambor. Vývar nezůstává v rýžovém doplnění příliš pozadu.

Játra připravoval kuchař evidentně až teď, nikoliv dlouho dopředu, a tak orestovaná pěkně s bramborem a čerstvou tatarkou zaplní celý talíř.

Makedonské maso s bramborem a miskou salátu slynou dokonalou souhrou, kdyby Chutík nectil dobré mravy, tak snad omáčku kořeněnou kdovíčím snad... však víte, jak se to dělá jazykem, když se nikdo nedívá.

Jedno pivo desítka, jednou lahvové nealko. 213 korun, k tomu dýško a spokojenost snad na všech stranách. Milé překvapení, pokud je tohle dobrý a běžný standard, pak 3 a půl Chutíkovy hvězdy s dalším pluskem až ke třem čtvrtinám.

 

Komentáře


Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam