Soutěž sýrů vyhrál na plné čáře kravský ořechový z Valašského Meziříčí

VELKÉ KARLOVICE - Kravský ořechový sýr Lidky Rohelové z Valašského Meziříčí zvítězil v soutěži o nejlepší valašský sýr, která se konala o víkendu ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Při letošním osmém ročníku porotci posoudili rekordních 30 soutěžních vzorků, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Své produkty přijeli do Velkých Karlovic předvést regionální výrobci z řad zástupců farem, ale i drobných zemědělců, kteří vyrábějí spíše pro sebe a své známé. „Sešly se především sýry kravské a kozí, kromě přírodních i uzené, zrající a různě dochucené – kromě ořechů také třeba pažitkou, brusinkami a česnekem. Těší nás, že se soutěž opět těšila velkému zájmu návštěvníků. Ti si chválili chuť všech soutěžních vzorků, která byla opravdu skvělá, a v hlasování veřejnosti se přiklonili ke stejnému vzorku jako porota,“ uvedla ředitelka Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Karlovický hotel Lanterna se zaměřuje na moderní valašskou gastronomii, s producenty sýrů se snaží spolupracovat dlouhodobě. Jeho tradičním dodavatelem je zejména rožnovská Biofarma Horut, která se soutěže úspěšně účastní již řadu let a i letos se prosadila v první pětici.

Výsledky soutěže o nejlepší valašský sýr:

1. Místo – Lidka Rohelová, Valašské Meziříčí – kravský ořechový sýr
2. Místo – Jana Tomková, Velké Karlovice – kravský uzený sýr
3. Místo – Radek Minarčík, Velké Karlovice – kozí camembert
4. Místo – Anastazya Malinová, Hošťálková – kravský pažitkový a česnekový sýr
5. Místo – Biofarma Horut, Rožnov pod Radhoštěm – kravský sýr

Hlasování veřejnosti:

Lidka Rohelová, Valašské Meziříčí – kravský ořechový sýr

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x