Zažijte Štědrý večer „jinak“: s večeří v Bistrotéce Valachy

Napadlo vás už někdy, že byste Štědrý den prožili jinak než obvykle? Pokud vás láká představa, že místo úklidu a času v kuchyni letos někdo připraví sváteční večeři za vás, můžete toto přání proměnit ve skutečnost, když zavítáte 24. prosince na Štědrovečerní menu do Bistrotéky Valachy.

Štědrovečerní večeře bude první speciální akcí tohoto nového podniku, který se otevře v polovině prosince ve zrekonstruovaném baťovském Obchodním domě ve Zlíně. „Tradice štědrovečerních menu v restauraci není ve Zlíně zakořeněná, ale proč to nezměnit? Sváteční večeře o pěti chodech s výběrem vín se může stát neobyčejným zážitkem nejen pro páry, ale i rodiny nebo skupinky přátel,“ láká šéf Bistrotéky Valachy Tomáš Blabla.

Bistrotéka Valachy

Hlavním chodem bude treska se salátem z mořské řasy, kterou doplní jako předkrm „ztracené“ Vejce Meurette a také Foie Gras Creme Brulée. Zákuskem pak bude Îles flottantes neboli noky z bílkového sněhu v šodó. Nebude chybět ani kapr s bramborovým salátem a to ve velmi neobvyklé podobě – jako jednohubka (amuse bouche)..
Na večerní menu je nutná rezervace předem. Více informací najdete zde.

Bistrotéka Valachy

Štědrovečerní menu ovšem nebude jedinou zajímavou akcí Bistrotéky Valachy.
Těm, kteří si Štědrý den chtějí zpříjemnit gurmánským zastavením v duchu tradic první republiky, nabídne Bistrotéka 24. prosince šnečí speciality. „Řada lidí si myslí, že šneci patří výhradně k francouzské gastronomii, ale opak je pravdou. I u nás bývali běžnou kuchařskou surovinou, která se dnes opět vrací na scénu. Naši předkové šneky považovali za postní pokrm, proto je připravovali i během Štědrého dne,“ popisuje šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad.
Za první republiky se staly oblíbenou tradicí sváteční vycházky městem spojené s návštěvou restaurací, které právě na Štědrý den nabízely šneky na různý způsob. Někde tato tradice v posledních letech ožila, letos i ve Zlíně – v Bistrotéce Valachy.

Bistrotéka Valachy

Kuchaři chystají speciální nabídku i na Štěpána 26. prosince, na Silvestra můžete prožít přelom roku v Baru 1931 a otevřeno bude i 1. ledna při příležitosti novoročního zlínského ohňostroje.
Nenechejte si ujít ani Grand Restaurant Festival, do nějž se Bistrotéka Valachy od 15. ledna do 28. února zapojí jako jedna z pěti restaurací v kraji.
Více informací: www.bistrovalachy.cz

Šnečí speciality v Bistrotéce Valachy

24. prosince (11:00 – 15:00)
•    Silný hovězí vývar s armagnacem a šneky
•    Šenci po burgundsku
•    Šneci s omáčkou bordelaise
V obchůdku Bistrotéky také budete moci na poslední chvíli dokoupit „jedlé“ vánoční dárky – vybrané produkty pro gurmány a to již od 8 hodin.

Štědrovečerní menu v Bistrotéce Valachy

24. prosince (17:00 – 20:00) – nutná rezervace předem
•    Amuse bouche: Kapr s bramborovým salátem
•    Teplý předkrm: Vejce Meurette
•    Studený předkrm: Foie Gras Crème Brûlée
•    Hlavní chod: Treska, zelený čaj, řasa
•    Dezert: Îles flottantes

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’162346′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2181‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚162346‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x