Bar 1931 láká na drinky, polévku pho a posezení s Lukášem Hejlíkem

Komerční sdělení 12. 3. 2019 | Zdroj: Martina Žáčková

Barovou scénu ve Zlíně obohatil na začátku roku nový podnik. Bar 1931, který vznikl jako součást Bistrotéky Valachy, najdete v přízemí zrekonstruovaného Obchodního domu Zlín.

V jeho čele stojí zkušený barman Petr Slovák, který před 13 lety „rozjížděl“ dnes dobře známý Cocktail bar Lanterna ve Velkých Karlovicích, věnuje se také barovému cateringu na firemních akcích i hudebních festivalech a dva roky působil jako ambasador značky rumů Havana Club pro Českou republiku.
Co vše bar nabízí svým hostům, jaké chystá akce a čím chce zaujmout Zlíňany? Na to jsme se Petra zeptali při posezení v baru, jehož funkcionalistický interiér dokonale ladí k s výhledem na nedaleký Baťův mrakodrap.

Petře, proč má bar v názvu číslovku 1931?

Je to rok otevření Obchodního domu. Chceme tak vzdát hold předkům a jejich vizionářství. I podoba interiéru odkazuje k baťovské architektuře.

Jakou má bar filozofii?

Naším cílem je vybudovat atraktivní městský bar, který se stane místem setkávání lidí, co mají rádi kvalitní drinky a vyhledávají vysokou barovou kulturu s top servisem. Chceme je oslovit nejen naší nabídkou, ale i dalšími aktivitami, které se zatím ve Zlíně neprosadily. Díky spojení s bistrotékou nabízíme celodenní provoz, v budoucnu plánujeme i nabídku obědů. Prozatím jsme před pár dny zavedli celodenní nabídku Pho polévky.

Pokud jde o drinky, co u vás lidé najdou?

Máme širokou škálu destilátů, z níž bych vyzdvihl zejména 80 druhů rumů. V menu jsou i kvalitní vína, pravé šampaňské, velký výběr koktejlů, chystáme speciální drink menu inspirované Zlínem. Chceme hosty potěšit i dalšími zážitky, zavedli jsme proto nabídku tapas, každý den máme čerstvé dezerty z Bistrotéky. V létě rozjedeme venkovní zahrádku a připravujeme i doprovodné akce.

Na co konkrétně se můžeme těšit?

Například ve čtvrtek 14. března besedu s food blogerem Lukášem Hejlíkem o jeho Gastromapě. Týden poté připravujeme školu míchání whisky s jedním z největších znalců u nás Zdeňkem Kortišem, o týden později posezení s Martinem Žufánkem… Nabízíme také degustační akce na míru pro firmy či obchodní jednání. Přijďte nás navštívit, rádi se o vás postaráme.

Akce v Baru 1931:

14. 3. – Lukáš Hejlík: Gastromapa a vše kolem ní – setkání s hercem a foodblogerem, který při svých divadelních zájezdech objevuje a mapuje zajímavé podniky napříč celou republikou (poslední volná místa!)
15. a 16. 3. – Víkend s oslavou Svatého Patrika – speciální nabídka drinků a drobných dárečků
21. 3. – Škola míchání whisky se Zdeňkem Kortišem – seznamte se s legendární skotskou whisky Chivas, ochutnejte její různé druhy a zkuste si unikátní řemeslo míchání whisky pod vedením Zdeňka Kortiše
28. 3. – Večer s Martinem Žufánkem – posezení se zástupcem známého lihovaru Žufánek, zlínská premiéra ginu OMFG 2019.
Více: www.bistrovalachy.cz

Fotogalerie

 

Mohlo by vás zajímat

Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam