Bistrotéka Valachy láká na Filmové menu, chystají se i další akce

Zdroj: Archiv BistrotékaZdroj: Archiv Bistrotéka
Zdroj: Archiv Bistrotéka
Komerční sdělení 21. 5. 2019 | Zdroj: Martina Žáčková

ZLÍN - Několik zajímavých akcí chystá na nejbližší týdny zlínská Bistrotéka Valachy. Gastronomický podnik, rozprostírající se na dvou podlažích zrekonstruovaného Obchodního domu Zlín, nabízí od tohoto týdne na počest dětského filmového festivalu Filmové menu, bude hostit známého šéfkuchaře Marka Raditsche, rozšiřuje nabídku kuchařských kurzů o lekce s Katkou Kolbovou z Masterchefa a již brzy se můžete těšit i na degustaci šampaňského, otevření venkovní zahrádky a pikniky.

Bistrotéka Valachy

Filmové menu Bistrotéky Valachy (20. 5. – 1. 6.)

Město Zlín bude v příštích dnech žít filmem nejen v kinosálech a ulicích města. Pro filmové fanoušky sestavil šéfkuchař Lukáš Strnad Filmové menu s nabídkou pokrmů známých z populárních filmů – dětských i těch pro dospělé. Co je od 20. května do 1. června v nabídce?
-    Špagety Lady a Tramp, které proslavili psí hrdinové animovaného filmu Walta Disneye
-    krevetová polévka BubbaGump inspirovaná filmem Forrest Gump, jehož hlavní hrdina během svého pozoruhodného života našel zálibu v chovu krevet
-    Čtvrtlibrák se sýrem - znáte legendární konverzaci dvojice padouchů z Pulp Fiction o „ne jen tak ledajakém burgru, ale poctivém čtvrtlibráku se sýrem“. Tak ho ochutnejte.
-    Karlíkova tabulka čokolády – dobrota z dílny cukrářů Bistrotéky, kteří do pěti čokolád ukryli, stejně jako ve filmu, milé překvapení

Asijské menu Marka Raditsche s Nespressem (30. 5.)

Ve čtvrtek 30. května do Bistrotéky zavítá Marek Raditsch, výkonný šéf pražských restaurací Kampa Group a ex-porotce kulinářské soutěže MasterChef. Pro hosty připraví v otevřené kuchyni Bistrotéky čtyřchodové Asijské menu ve spolupráci s prémiovou kávou značky Nespresso, která ho doplní různými druhy kávy. V menu bude mj. lososové poké, hovězí striploin s omáčkou teriyaki a restovanou broccolinou či kokosový sorbet s tmavým rumem a slaným karamelem.

Bistrotéka Valachy

Dezerty s Katkou Kolbovou a další kurzy vaření

Pro příznivce Školy vaření rozšířila Bistrotéka Valachy nabídku kurzů o japonskou kuchyni či mořské plody. Atraktivní novinkou jsou lekce s Katkou Kolbovou, která letos jako finalistka Masterchefa sklízí od porotců ovace za dezerty. Zájemci se s ní mohou naučit makronky nebo dezerty z čokolády.

Degustační menu s ochutnávkou Champagne (12. 6.)

Další degustační večer, tentokrát zasvěcený šampaňskému, se uskuteční ve středu 12. června. Hosté ochutnají pět druhů šampaňského s průvodním slovem sommeliérů a k tomu snoubené pokrmy šéfkuchaře Bistrotéky Lukáše Strnada – mj. ústřice, mořské šneky, foie gras či čerstvé fíky s lanýžovým medem.

Bistrotéka Valachy

Nové menu, venkovní zahrádka, oslavy a grilování

Od května Bistrotéka uvedla nové sezónní menu, jemuž dominují steaky, burgery, tatarák, pastrami a další speciality ze špičkového masa z čestru. Speciální nabídku se slevou 20 % připravila k oslavám promocí.
Šálek kávy, drink, sklenku vína, zmrzlinu, dezerty a další lahůdky si budou moci hosté již brzy vychutnat na venkovní zahrádce a chystá se speciální nabídka pro pikniky a grilování.
A nezapomeňte – Snídaně v Bistrotéce Valachy jsou tu pro vás denně, ve všední dny již od 7 hodin!

Více informací: www.bistrovalachy.cz

Fotogalerie

 

Mohlo by vás zajímat

Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam