Školou vaření v Bistrotéce už prošlo 300 lidí, chystají se novinky

Zdroj: Archiv BistrotékaZdroj: Archiv Bistrotéka
Zdroj: Archiv Bistrotéka
Komerční sdělení 26. 6. 2019 | Zdroj: Martina Žáčková

ZLÍN – Již 300 amatérských kuchařek a kuchařů prošlo za první tři měsíce Školou vaření zlínské Bistrotéky Valachy. Ta rozjela kurzy na různá témata pod vedením vlastních i hostujících kuchařů v březnu a novinka se hned setkala s velkým ohlasem.

„Odezva předčila naše očekávání. Prakticky všechny kurzy byly plné, mnohé termíny jsme měli vyprodané dlouho dopředu a navštěvovali nás zájemci nejen ze Zlína a okolí, ale třeba i Olomoucka či Brněnska. Pro velký zájem jsme nyní vypsali další termíny a připravili i nová témata. Nově zařazujeme třeba přípravu francouzských dezertů, mořské plody a ryby nebo grilování, zajímavostí bude jistě i workshop zaměřený na bylinky a produkty z nich,“ říká šéfkuchař Bistrotéky Valachy a jeden z lektorů Lukáš Strnad.

Bistrotéka Valachy

V uplynulém období byly největším hitem kurzy thajské, italské a francouzské kuchyně i speciální témata - úprava různých druhů masa, příprava omáček nebo pečení valašských frgálů. „Potěšil nás i velký zájem o kurzy pečení kvasového chleba, který je naší chloubou a doménou,“ dodává Lukáš Strnad.

V květnu začala Bistrotéka spolupracovat s finalistkou letošního Masterchefa Katkou Kolbovou, která vede kurzy přípravy makronek a dezertů z čokolády. „Připravujeme i další „sladké“ kurzy a to pod vedením naší šéfcukrářky Tamary Adamčíkové. Zájemci tak mají jedinečnou příležitost naučit se některé z vyhlášených dezertů Bistrotéky Valachy od osoby nejpovolanější,“ láká Lukáš Strnad.

Bistrotéka Valachy

Kuchařské kurzy se odehrávají v prostorách Bistrotéky Valachy v nedávno zrekonstruovaném Obchodním domě Zlín. Součástí podniku, jenž byl otevřen na podzim 2018, je vedle celodenní restaurace také obchod s pekárnou kvasového chleba, kavárna s cukrárnou, kornuterie a Bar 1931. Menší kuchyňské studio pro kurzy vaření s kapacitou 14 lidí vzniklo jako součást restaurace v druhém podlaží. Kurzy využívají i firmy pro teambuildingy, přibývá také kurzů pro uzavřenou společnost typu dámská jízda nebo oslava narozenin. Více informací: www.bistrovalachy.cz

Partnerem Školy vaření v Bistrotéce Valachy jsou Tescoma, ETA a Electrolux AEG.

Škola vaření Bistrotéky Valachy (červenec – září 2019)

23. 6. Kurz japonské kuchyně (Katarína Hladká) – poslední 1 místo novinka

8. 7. Čokoláda 4x jinak (Katka Kolbová) – vyprodáno novinka

9. 7. Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy) - vyprodáno

14. 7. Bylinky (nejen) v kuchyni (Šárka Polanská) novinka

15. 7. Kurz makronek (Katka Kolbová) – vyprodáno novinka

16. 7. Mořské plody a ryby (Přemysl Kos) novinka

21. 7. Kurz thajské kuchyně (Antonín Bradáč)

23. 7. Letní škola grilování (Přemysl Kos) novinka

29. 7. Francouzské dezerty z odpalovaného těsta (Tamara Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky

Valachy) novinka

11. 8. V hlavní roli čokoláda (Tamara Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy) novinka

12. 8. V hlavní roli čokoláda (Tamara Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy) novinka

20. 8. Letní škola grilování (Přemysl Kos) novinka

2. 9. Kurz pečení valašských frgálů (Pavla Stoklasová – pekařka Resortu Valachy)

3. 9. Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy)

9. 9. Čokoláda 4x jinak (Katka Kolbová) – vyprodáno novinka

15. 9. Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy)

16. 9. Kurz makronek (Katka Kolbová) – vyprodáno novinka

22. 9. Kouzlo pěti druhů masa (Tomáš Černý)

23. 9. Kouzlo pěti druhů masa (Tomáš Černý)

30. 9. Kurz pečení valašských frgálů (Pavla Stoklasová – pekařka Resortu Valachy)

14. 10. Kurz pečení valašských frgálů (Pavla Stoklasová – pekařka Resortu Valachy)

29. 10. Kurz pečení valašských frgálů (Pavla Stoklasová – pekařka Resortu Valachy)

12. 11. Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy)

Fotogalerie

 

Mohlo by vás zajímat

Mail-Info

Zadejte svou e-mailovou adresu

Přihlaste se k odběru aktuálních zpráv:

  

Antispam