Když loučení, tak se srdcem

Už se rozhodla, už se to asi vrátit nedá. Marie Adamová, vedoucí školní jídelny zlínské 17. základní školy, míří na odpočinek. Tedy v jejím případě naprosto zasloužený.

Svým způsobem je sympatická blondýna, dáma stejně energická jako usměvavá, rekordmankou. Jako šéfka „výroben dětských a učitelských obědů“ pracuje neuvěřitelných 45 let. A loučí se opravdu stylově. „Připravila jsem pro spolupracovníky, známé a blízké osm aspikových srdcí, každé váží přes kilo, obsahuje klasické ingredience, od vlašského salátu, přes šunku, vejce, okurku, papriku až po velkou porci aspiku,“ vypočítává znalkyně.

Proč srdce? „Loučím se srdíčkem s tím, co jsem dělala dlouhá léta hodně ráda, ať si ti, které mám v srdci pochutnají. Velikonoce jsou svým způsobem i svátky dobrého jídla, tedy až skončí půst,“ směje se sympatická paní.

Za léta si všímá chutí svých dětských strávníků. „Vyvíjejí se, jako všechno. Dnes jsou třeba daleko více oblíbené ryby, evergreenem je bramborová kaše, řízky a dětem moc chutná i pizza,“ říká doslova se srdcem na dlani odcházející mistryně oboru.

„Paní Adamová je opravdu skvělá, takové ředitelské řízky, které s děvčaty připravovala, to mi tedy bude fakt chybět,“ dodává ředitel zlínské 17. základní školy Zdeněk Mikoška.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x