Tomáš Konečný a Kafec Zlínský: Kavárnu jsem si vylosoval

Ve Zlíně do teď nebylo moc míst, kam zajít na dobrou snídani. Na takovou tu, kdy si dáte vajíčka se salátkem, křupavý toust, možná nějaký ten páreček, kávu a sem tam bodne i něco sladkého navrch. Navíc po tom, co nám zavřeli stoletou Minutku na náměstí, už aby člověk ve městě něco na zub pohledal. Naštěstí kavárenská scéna ve Zlíně ožívá a s ní i místa, kam se nestydíte na dobrou snídani zajít. Nebo na svačinu. Nebo na kafe. Nebo na dvojku. A mezi nimi je i Kafec Zlínský, račte dál.

Kafec Zlínský se už více než rok hrdě hlásí ke své zlínské občance, přestože úplně původně pochází z Brna. První kavárnu tam v roce 2010 otevřel Tomáš Konečný. „Brněnský Kafec jsem otevíral s pěti tisíci korunami na účtu. Pracoval jsem v ní sám a měl jsem otevřeno od 7 od rána do 7 do večera 7 dní v týdnu,“ usmívá se teď už zkušený barista a kavárník nad šálkem batch brew. Byl to pořádný zápřah.

Kafec Zlínský

Kavárnu však otevíral tak trochu díky touze splnit si vlastní sen, a tak trochu ze vzdoru, takže rozhodně nemohl couvnout. Dříve totiž pracoval ve velkém komplexu, jehož součástí byla restaurace, bowling i kavárna. Když si provozní losovali, kterou část budou mít na starosti, na Tomáše padl los právě s kavárnou. Začal se jí pečlivě věnovat, vymýšlet nové věci a posouvat ji dál. A když mu pak nikdo nevěřil, že by kavárna mohla lépe fungovat s novým konceptem, rozhodl se odejít, a dokázat všem, že to jde.

Kafec Zlínský

Nebylo to sice vůbec jednoduché, ale po sedmi letech teď za ním stojí kavárny hned dvě. Ve Zlíně i v Brně se s lidmi okolo Kafecu stará o to, abyste z jeho kavárny odcházeli trochu šťastnější, než jste do ní přišli. A nekriticky musíme říct, že se mu to daří. Ať už je to díky vynikající kávě, díky vyhlášeným waflím, domácímu chlebu nebo kvůli lidem, kteří tu pracují, a kteří se o vás postarají, jako byste byli na návštěvě u nich doma.

Kafec Zlínský

Dobrá kavárna si už dneska nevystačí s dobrou kávou a připojením na wifi. Tomáš to dobře ví, a tak se stará, abyste se tu vy o nic starat nemuseli. Prostě si sednete, dáte si šálek espressa, domácí wafli s kopou šlehačky a borůvkami na vrch, nějakou tu limonádu k tomu a počkáte, až vám dojde, že jíte skvělé věci z farmářských surovin z okolí. A to je prostě to, co se dneska u kaváren počítá.

Kafec Zlínský

Koncept je vlastně úplně jednoduchý. Čerstvé suroviny, skvělá káva, milá a při tom decentní obsluha. Tomáš se teď poohlíží po dalších městech, ve kterých byste si tento standard mohli užít pokaždé, když do nich zavítáte. V hledáčku je Olomouc i Uherské Hradiště, takže mu budeme držet palce a těšit se, že do rodokmenu přibude Kafec Olomoucký nebo Slovácký.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’158086′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1830‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚158086‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Blog o cestování, dobrém jídle, výletech, místních farmářích, krásných místech na spaní, šikovných lidech, tvořivosti a nápadech vám přináší turistické regiony Zlínského kraje ve spolupráci s webzinem Zlin.cz a Luhacovice.cz.

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x