Na revitalizaci veřejného prostranství v památkové zóně získala Napajedla mnohamilionovou dotaci

NAPAJEDLA - Město Napajedla uspělo s žádostí o dotace na revitalizaci veřejných ploch v Městské památkové zóně a na druhou etapu získalo částku 19 milionů korun. Agentuře Mediafax to sdělil místostarosta Napajedel Zbyněk Ohnoutek (Moravané).

„Hlavním cílem projektu je zlepšit současný neuspokojivý stav veřejných ploch v centrální části 7,5 tisícového města. Jedná se zejména o revitalizaci pěších zón a dopravních komunikací, městských parků a veřejného osvětlení,“ upřesnil Ohnoutek.

Rekonstrukce se už dočkal park Na Kapli a park Havlíčkovy sady. V provozu je i nové desetimístné parkoviště u objektu kláštera a nové parkoviště v ulici Žerotínova s 20 místy, z toho je jedno vymezené pro imobilní občany. V plném proudu jsou rovněž práce na rekonstrukcích chodníků a veřejného osvětlení v ulici Komenského, kde se nacházejí dvě základní školy, mateřská školka a základní umělecká škola. Práce by měly být dokončeny do zahájení školního roku.

„Zahájili jsme také rozsáhlé úpravy komunikací a chodníků v historicky cenné lokalitě Pod Kalvárií se starou domkařskou zástavbou a chodníku v ulici Divišova. Zásadní rekonstrukcí projde rovněž nejkratší a nejfrekventovanější ulice města – Svatoplukova, která je situována podél zatížené výpadovky z města směrem k Fatře,“ doplnil Ohnoutek.

Veškerou stavební betonovou suť, která při pracích vznikne, shromažďuje město na mezideponii v areálu technických služeb. Tam jí v zimě nechá zrecyklovat a v příštím období ji využije při stavebních úpravách dalších místních chodníků, případně komunikací.

V rámci 2. etapy nechá město opravit chodníky v celkové délce 2500 metrů a místní komunikace v délce 350 metrů. Celkové náklady dosáhnou 24,5 milionu korun, 5,5 milionu korun investuje město z vlastních zdrojů. Veškeré práce budou dokončeny do letošního listopadu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x