Dny Francouzské kuchyně se konají v rámci projektu Gastrofestival plný chuti. Speciality nejoceňovanější kuchyně světa nabídne restaurace nově vybudovaného areálu. „Francie je kolébkou nejvyšší gastronomie, a proto i při přípravě jídel kladou její šéfkuchaři velký důraz na pečlivou přípravu a jejich prezentaci,“ uvedl Mišťúrik. „Samotné jídlo považují Francouzi za rituál, proto doufáme, že i naši hosté využijí možnosti ochutnat něco netradičního a prožijí výjimečný gurmánský zážitek,“ řekl ředitel.
„Připravené menu obsahuje pečlivě vybrané speciality z hovězího pupku, telecích líček, jehněčího kolínka a dalších pokrmů upravených podle originálních francouzských receptur,“ řekl šéfkuchař Jan Stejskal.
Na Valentýna restaurace zařadila do nabídky speciální menu pro zamilované páry, které tvoří kachní prsíčka Barberie naložená v koření pěti vůní, smetanové brambory, glazírovaná šalotka a omáčka z lesních plodů s Portským vínem a grilovaná vepřová panenka marinovaná v koření Tandoori masala s restovanými fazolkami na slanině a pečenými bramborami.