Den Zlínského kraje

  • Datum konání: So 23. 09. 2023
  • Čas konání: 9:00-23:00
  • Místo konání: Zlín, Svit
  • Vstupné: zdarma
Ostatní ZL
Zbrusu nový program v budově 44 svitovského areálu, pohádkový les pro děti nebo koncert rappera Majka Spirita. Na to všechno se můžete těšit už 23. září na Dni Zlínského kraje. Okolí Baťova mrakodrapu ve Zlíně opět zaplní stánky s regionálními dobrotami i výrobky a atrakcemi pro děti. Celým dnem vás bude provázet moderátor Tomáš Zástěra.

„Akce začínala s pár stánky u Baťova mrakodrapu, nyní ji navštěvuje deset tisíc lidí. Rozrůstala se postupně a dnes je přehlídkou toho nejlepšího, co Zlínský kraj umí a nabízí. Je to ukázka práce šikovných lidí z našeho kraje. Tak se přijďte přesvědčit na vlastní oči a zažít jedinečnou atmosféru oslav kraje. Těšíme se na vás,“ zve hejtman Radim Holiš.

Prezentace krajských organizací

Na platformě 14 |15 BAŤOVA INSTITUTU bude po celý den bohatý hudební program, dopoledne se můžete těšit na vystoupení mažoretek, základních uměleckých škol, ale i pásmo folklórního souboru Vonica. Ve 14:30 pak začne série koncertů, kterou odstartuje slovenská kapela NO NAME. Kromě hudby tady budete moci ochutnat také nejlepší lokální produkty z celého kraje. Nezapomeňte navštívit ani Krajskou knihovnu Františka Bartoše nebo Muzeum jihovýchodní Moravy, ať nepřijdete o jejich speciální nabídku na registraci a vstupné.

Sport je pro každého

Součástí Dne Zlínského kraje jsou i běžecké závody – Běh na počest Emila Zátopka – a závod horských kol Zlínská 50. Start obou sportovních klání se odehraje před budovou Baťova mrakodrapu. Na řadu nejprve přijdou ti nejmenší, dětské běžecké závody startují v 9:30. Start hlavního závodu je plánován na 10:21. Od 12:30 pak běžce vystřídají cyklisté, kteří vyrazí na 18 km nebo 46 km závod po Zlíně.

Zábava pro celou rodinu

Malí návštěvníci si budou moci vyzkoušet tradiční řemesla, prohlédnout techniku hasičů, záchranářů, vojáků a policistů nebo vyzkoušet malování na obličej. Pro děti bude na akci také lezecká stěna nebo dopravní hřiště. Letos podruhé si můžete zdarma zabruslit v Tigers Ice Areně nebo se po areálu projet koňským kočárem.

Kreativitu máme v krvi

Letošní novinkou je program ve 44. budově v 5. etáži, kde najdete kreativní dílny ROBOTA Fakulty multimediálních komunikací UTB. Podívat se můžete i na ukázky šití bot v 44 Centru řemesel. Do světa virtuální reality vás zase zavede Technologické inovační centrum Zlín, které ve svém stánku na parkovišti Cream představí i kreativní technologie.

Celý program včetně koncertů je ZDARMA. Více na www.denzk.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x