Důležitá je příprava, kterou bychom měli provést v nejblížších dnech. Zima již klepe na dveře. Naše rady se budou zejména ubírat směrem k vnější části vozidla. Pokud jste řidiči, kteří čištění vozidla nechávají na samočistící schopnost vozidla, tak se to dá částečně tolerovat přes letní období. Nyní je potřeba sáhnout do svědomí a dát i vozidlu něco víc.
Několik bodů údržby a přípravy na zimu :
- Při výměně zimních pneumatik (rok skladovaných) je dobré je napustit silikonovým olejem po obvodu.
- Hliníkové disky kol (pokud zůstávájí na zimu) důkladně očistit a vyleštit. Odstraní se tím vzniklé nežádoucí póry.
- Povrch karoserie opatřit teflonovým povlakem, který odolává i nejvíce nebezpečné soli, která nás čeká po celou zimu.
- Chromové části karoserie vyleštit a odstranit tím vzniklé trhliny a možnost početí reznutí.
- Nejvíce používané prvky pro zvýraznění karoserie jsou dnes plastové lišty. Ty je potřeba také pořádně vyčistit a napustit tak, aby odolaly obávaným chemickým látkám používaných v zimě pro údržbu komunikací.
- Neméně důležité je ošetřit pryžové těsnění ve dveřních otvorech a dále pak i vnitřní plasty interiéru vozidla.
- Zámek na dveřích, který se z důvodu dálkového ovládání používá čím dál méně, je nutno také promazat.
- Celou zimu nás bude zlobit namrzání vnějších částí oken a rosení vnitřních částí skel. Proto je potřeba mít pořádnou škrabku a hadr. Nebo jednoduše rozmrazovač skel a prostředek, který Vám zabrání rosení skel z vnitřní části vozidla.
- V zimním období doporučujeme mýt vozidlo častěji, jako v letním období.
Podle motta: „než se auto vyčistí, vše si člověk zajistí…“ tak návštěvou specializované provozovny, přímo v Parkovacím domu Zlatého Jablka neztratíte drahocenný čas. Během příjemně stráveného času v nákupním centru bude vozidlo připraveno na zimu odborně a kompletně.
V období od 1. 12. 2012 do 20. 12. 2012 Vám bude poskytnuta sleva 10 % na zimní údržbu, kterou naleznete v ceníku Centra ručního mytí – pod čísly 2 a 10. Více informací : mob. 724 348 482, e-mail: arteppujcovna@seznam.cz