Na podzimním gurmánském festivalu Luhačovická husa se letos již po třetí prezentují Svatomartinská a mladá vína nového ročníku, nabízí husí speciality, ale také je to den zábavy pro celou rodinu. Areál Boutique hotelu RADUN **** v Luhačovicích se v průběhu soboty 12. listopadu 2016 stane výstavním a degustačním prostorem, kde výhradně moravská vinařství budou nabízet ochutnávku svých Svatomartinských a mladých vín ročníku 2016. Podle odborníků jsou letošní vína velmi zajímavá, osvěžující a hravá. Dostatek vláhy i skvělý příděl tepla, střídání chladných a teplých období byl předpokladem pro kvalitní ročník.
Spolu s víny bude podávána tradiční Luhačovická husa a další gurmánské pochoutky z dílny šéfkuchaře Restaurantu REPUBLIKA Davida Pavlačky a jeho kolegů. Pro letošní ročník Luhačovické husy si radunští kuchaři připravili také zážitkové menu podávané ve vnitřních prostorách s noblesním servisem Restaurantu REPUBLIKA.
„Jsem přesvědčen, že letošní čtyřchodové husí menu spolu s vynikajícím mladým vínem uspokojí i ty nejnáročnější gurmety,“ uvádí organizátor festivalu Marek Nesázal a dodává: „Počasí nám jistě bude přát a proti chladu máme připraveny piknikové deky a ohřívače. Kdyby náhodou sprchlo, návštěvníci budou mít k dispozici dostatek míst ve velkoplošném stanu.“
Kromě jedinečné příležitosti ochutnat to nejlepší od radunského šéfkuchaře, se milovníci kvalitní gastronomie mohou těšit i na pestrý doprovodný program. Gurmánské odpoledne zpříjemní svým odborným a zároveň zábavným komentářem sommelier Galerie slováckých vín Radek Dula a k tanci i poslechu zahraje cimbálová muzika Klobučan. Můžete se také těšit na vystoupení dětského folklórního souboru Doubravjánek. Na své si přijdou i příznivci architektury, kteří mohou využít komentované prohlídky památkově chráněné funkcionalistické vily RADUN, projít si dům s majitelem a seznámit se s bohatou historií tohoto architektonického skvostu.
Gurmánský festival Luhačovická husa se koná v sobotu 12. listopadu 2016 od 11.00 do 16.00 hod. a je otevřen návštěvníkům všech věkových kategorií.
Program :
11.00 – otevření areálu
11:11 – symbolické zahájení festivalu sommeliérem Radkem Dulou
11.00 – 16.00 – volná degustace Svatomartinských a mladých vín
11.30 – 16.00 – podávání venkovního menu Luhačovická husa
12:00 – 15:00 – podávání zážitkového menu Celá husa pro celou rodinu v Restaurantu REPUBLIKA
12:00 – 15:00 – krátké komentáře baviče Radka Duly a rozhovory s čestnými hosty
11.00 – 16.00 – cimbálová muzika Klobučan s primáškou Hankou Petrů k tanci a poslechu
13.00 – 14.00 – prohlídka funkcionalistické vily RADUN
14.00 – 14.30 – vystoupení dětského folklórního souboru Doubravjánek z Doubrav
11.30 – 16.00 – výhodný prodej Svatomartinských vín
15:00 – 15:45 – vyhodnocení ankety a losování o ceny
16:00 – ukončení festivalu
Podívejte se na video z prvního ročníku.