Gurmánský hit ve Velkých Karlovicích: ochutnejte Raw a Michelinské menu v Lanterně

VELKÉ KARLOVICE - Hned dvojitý zážitek nabízí v těchto dnech náročným gurmánům kuchaři Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Pokud si chcete jarní dny zpříjemnit výletem do přírody a spojit to s prvotřídní gastronomií, máte díky dvěma novinkám karlovických kuchařů jedinečnou příležitost.

Velké Karlovice mají na jaře opravdu co nabídnout: procházky kvetoucí krajinou, výlety na kole po Cyklostezce Bečva či okolních hřebenech, golf, projížďky na segwayi či relaxaci ve Wellness Horal, kde odpočinek po koupání v termálních bazénech a exotické masáži zpestří možnost lenošení na venkovních terasách.
Až se toho všeho nabažíte, vyhraďte si na závěr dne čas na návštěvu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna a u stolu s výhledem do přírody si vychutnejte některé z novinkových menu. Ideálně i v kombinaci s ubytováním, ve vybraných termínech i za zvýhodněnou cenu.

Resort Valachy

 Michelinské menu s víny Špalek

Milovníky „hvězdné“ gastronomie jistě potěší Michelinské menu inspirované spoluprací s michelinskými šéfkuchaři, kteří zanechali stopu ve Spa hotelu Lanterna během uplynulých ročníků Karlovského gastrofestivalu. Z pokrmů, které se tu servírovaly při Michelinských galavečeřích, vybral šéfkuchař Josef Tydlačka šest specialit, které se staly předlohou a inspirací nového menu.
Jednotlivé chody jsou inspirovány kuchyní Romana Pauluse z Alcronu, Maďara Ákose Sárköziho a Rakušana Toniho Mörwalda, jenž hostoval v Lanterně loni. „Spolupráce s michelinskými šéfkuchaři je pro nás vždy zajímavou a inspirující zkušeností. Mnohé postupy jsme natrvalo promítli do naší kuchyně,“ říká šéfkuchař Josef Tydlačka.
Nenechejte si ujít příležitost ochutnat menu v pátek 22. června i s osobním komentářem šéfkuchaře Josefa Tydlačky a vinaře Milana Špalka.

RAW menu

 Raw menu – nejen pro vegetariány

Skutečnou raritou je Raw menu, na které si můžete do Lanterny zajet až do konce prázdnin. Kuchaři tak vycházejí vstříc nejen vegetariánům, ale i hostům, kteří v teplejším počasí dávají přednost lehčím bezmasým pokrmům. To, že jsou navíc všechny chody připraveny v souladu se zásadami raw stravy, je v tuzemsku spíše výjimkou.
„Raw pokrmy jsou připraveny bez tepelné úpravy, díky čemuž jsou lépe stravitelné a mají také mimořádně vysokou výživovou hodnotu, protože si uchovají větší množství cenných živin, vitamínů a důležitých enzymů,“ dodává šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka.
Více informací o akcích v zážitkové restauraci Vyhlídka

Speciální tipy:

  • Pokud se ve Spa hotelu Lanterna ubytujete v nejluxusnějším apartmá Suite Spa, máte menu dle výběru v ceně pobytu.
  • Ve vybraných termínech také můžete využít zvýhodněné ceny ubytování zahrnující také neomezný vstup do hotelového spa a do Wellness Horal.
  • Nenechejte si ujít další zajímavou akci ve Velkých Karlovicích – zahájení letní sezóny na terase hotelu Horal se zvěřinovými specialitami a cimbálovou muzikou v neděli 3. června

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’121805′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1945‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚121805‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x