„Vysokou poptávku si vysvětlujeme tím, že při výrobě striktně dodržujeme tradiční postupy řemeslného pivovaru. Používáme místní suroviny i fortel hradišťských sládků a pivo prostě místním i turistům chutná. Poptávka však byla tak velká, že než abychom polevili v kvalitě, stalo se letos, že jsme nebyli schopni uspokojit všechny své zákazníky,“ vysvětloval ředitel pivovaru Miroslav Harašta.
Vedení pivovaru mělo původně plány rozšířit výrobu pivovaru v letech 2019-2020, ale vzhledem k velké poptávce se k tomuto kroku rozhodlo přistoupit už letos. ,,Jsem velmi rád, že se nám podařilo získat úvěr na rozšíření výroby o hodně dříve, než jsme plánovali,“ uvedl ředitel pivovaru. Společnost již nakoupila nové technologické zařízení, které do pivovaru dorazilo během srpna a září. Díky tomu se kapacita výroby „zvedne“ na 10 000 hl ročně.