Jarošovský pivovar rozšířil výrobu. Poptávka po pivech je velká

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Poptávka po regionálních pivech roste. Důkazem toho je například Jarošovský pivovar, který už nestíhal uspokojit poptávku zákazníků. Během září tak rozšířil svou výrobní kapacitu.

„Vysokou poptávku si vysvětlujeme tím, že při výrobě striktně dodržujeme tradiční postupy řemeslného pivovaru. Používáme místní suroviny i fortel hradišťských sládků a pivo prostě místním i turistům chutná. Poptávka však byla tak velká, že než abychom polevili v kvalitě, stalo se letos, že jsme nebyli schopni uspokojit všechny své zákazníky,“ vysvětloval ředitel pivovaru Miroslav Harašta.

Vedení pivovaru mělo původně plány rozšířit výrobu pivovaru v letech 2019-2020, ale vzhledem k velké poptávce se k tomuto kroku rozhodlo přistoupit už letos. ,,Jsem velmi rád, že se nám podařilo získat úvěr na rozšíření výroby o hodně dříve, než jsme plánovali,“ uvedl ředitel pivovaru. Společnost již nakoupila nové technologické zařízení, které do pivovaru dorazilo během srpna a září. Díky tomu se kapacita výroby „zvedne“ na 10 000 hl ročně.