Sezónní menu a steaky z čestru
Nenechejte si ujít nové sezónní menu, které šéfkuchař Lukáš Strnad vyšperkoval řadou zajímavostí. Své místo v něm našly i Retro pokrmy, odkazující na dávnou historii Obchodního domu. Nechybí oblíbené burgery, tatarák, rillettes (trhané maso v sádle) a další bistro pochoutky z kvalitních a prověřených surovin. Hitem Bistrotéky jsou i steaky z čestru, což je hovězí maso špičkové kvality z „českého strakatého skotu“.
Večer s chřestem a rakouskými víny
Bistrotéka má bohatou vinotéku 180 druhů vín z celého světa, postupně je představí při tematických degustacích. Tou první bude ve středu 24. dubna od 17 hodin degustace rakouských ryzlinků a veltlínů, k nimž kuchaři připraví chřestové speciality. Mimochodem, vína si můžete v Bistrotéce koupit i domů – při nákupu láhve s sebou dostanete slevu 30%.
Asijské menu s Markem Raditschem
Ve čtvrtek 30. května bude Bistrotéka Valachy hostit Marka Raditsche, výkonného šéfa pražských restaurací Kampa Group, který na sebe upozornil také jako porotce Masterchefa. Ve Zlíně připraví čtyřchodové menu inspirované Asií. Kapacita je omezená a rychle se plní, rezervujte si své místo včas.
Škola vaření, nově s Katkou z Masterchefa
Do Bistrotéky Valachy se nechodí jen jíst nebo nakupovat, můžete se tu i lecčemu přiučit při kurzech vaření. Zajímavou novinkou budou kurzy s Kateřinou Kolbovou, letošní účastnicí Masterchefa, která v této kulinářské soutěži sklízí poklony porotců za své dezerty.
Novinka: polední menu a pho v Baru 1931
Polední menu si můžete dát nejen v bistru ve druhém podlaží, ale od dubna i v komornějších prostorách Baru 1931 a to ve všední dny od 11 do 13:30. Od 14 si pak můžete pochutnat na vietnamské polévce Pho.
Pestré snídaně po celý týden
S ochutnáváním můžete v Bistrotéce začít hned od rána. Vajíčka na různý způsob, párky z čestru, ale i pastrami, mléčná rýže či Valachy set, k tomu fresh, káva, to vše najdete ve snídaňovém menu, jehož kulisu dotváří výhled na Baťův mrakodrap. Ve všední dny je otevřeno již od 7 hodin.
Denně kvasový chléb z pekárny
Kvasový chléb z Bistrotéky se rychle stal mezi gurmány hitem. Pokud ho nechcete propást, stavte se včas, navečer již bývá vyprodáno. Pekaři připravují chléb podle starých receptur pouze z vody a mouky bez kvasnic, což je proces pracnější a pomalejší, ale výsledek chutnější a chléb vydrží déle.
Nedělní pekáče a živé piano v kavárně
Nedělní rodinný oběd nemusíte řešit jen doma. Zajděte si v neděli na „rodinný pekáč“, poseďte s blízkými bez starostí s nakupováním, vařením a úklidem. Nejčastěji bývá v nabídce kuře s bramborovou kaší a okurkovým salátem, ale i další. Od 14 do 19 hodin pak zpříjemňuje atmosféru kavárny ve druhém podlaží pianista.
Na svačinu do kornuterie
Na svačiny s sebou je tu kornuterie. Nabídka papírových kornoutů je pestrá: sladké, slané, teplé, studené, něco i pro bezlepkáře, k tomu káva Nespresso, buchty, římská pizza, tvaroháček, palačinka, chléb s pomazánkou, pastrami, denní polévka… prostě pro každého něco. Objednat si tu můžete i populární frgály z Velkých Karlovic.
Více o Bistrotéce Valachy: www.bistrovalachy.cz.
Fotogalerie
run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’163433′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2305‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚163433‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>