1 + 0,5 = 8. Fotbalové počty na Slovácku udivují

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Získat za jeden vstřelený a jeden vlastní gól soupeře (v neděli večer proti Baníku z kopačky ostravského stopera Chaluše) a mít za tuhle hubenou střeleckou produkci za pět kol hned osm bodů, tak to abyste paralelu v evropských ligách pohledali. Ale v provedení fotbalistů Slovácka je to tak. A to proti výběru trenéra Westa stála na stadionu v Uherském Hradišti nejen pražská Slavia a pak Bohemians, ale tentokrát i velmi kvalitní Baník Ostrava. Domácí fanoušci poprvé v kalendářním roce odcházeli s úsměvy od ucha k uchu.

Opravdu je to tak. Jeden vlastní gól a jeden obránce Ndefeho. Taky ale hned čtyřikrát čisté konto, výborný brankář Heča, stejně tak ale důsledný obranný blok tvořený nejen vlastními stopery a krajními beky.

Jenže co s produktivitou? Přišel útočník Krmenčík, exgoleador, který se zatím spíše rozkoukává a musí, což mu asi až tolik nevoní, hodně bránit. Ostatně totálně zazděná šance ostravského Klímy chvíli před koncem napínavého thrilleru s Baníkem se odehrávala v jeho nebezpečné blízkosti po letícím centru.

Moc se to neví, ale Slovácko zajímavě po odchodu kapitána Kadlece posílilo. Hraje Kozák (neplést s opavským veteránem), velmi slušně si vede exostravský Ndefe na pravém kraji obrany, po jarním dlouhém zranění válí na výbornou a je tak staronovou posilou na druhé straně Doski. Chytil se stoper Vaško a výkonnost drží i dávné opory ze zlatých časů Hofmann a taky Daníček s Reinberkem, třebaže se musí prát o své místo na slunci, tedy v sestavě trenéra Westa.

V pozadí už se ocitá Milan Petržela, ale chvíle rekordmana v počtu ligových startů určitě zase přijde. Stálé místo mají ve středu pole Havlík a Trávník, naskočil rychlý, ale někdy střelecky zbytečně zbrklý Juroška.

Na lavici další kvalita: Kim, Azevedo, Souček, slovo časem dostanou mladí. Kdepak, zatím to na naplnění prognóz znalců o tom, že tým půjde po odchodu trenéra Svědíka „do kytek“, vůbec nevypadá.

V dalším kole čeká na Letné v Praze Sparta. To bude po jejím prvním vystoupení v play-off Ligy mistrů teprve pořádně kvalitní lakmusový papírek, jak že na tom vlastně osmibodový tým, co (téměř) nedává góly, vlastně je.

--> --> --> --> -->