13. ročník Holešovské regaty odtajnil svůj program. Vystoupí Ewa Farna, Pražský výběr, Michal Hrůza nebo Tři sestry

foto: Holešovská Regata
HOLEŠOV – Je to tady, hudební festival Holešovská regata odtajnil svůj program na nadcházející rok. Již 13. ročník sezve hudební fanoušky do Holešova v pátek 20. a sobotu 21. června. V areálu zdejšího zámku se fanouškům představí slavné hudební hvězdy, mezi kterými je Ewa Farna, Pražský výběr, Xindl X nebo Michal Hrůza. A chybět nebude ani kapela Tři sestry, která v roce 2025 oslaví své kulatiny – 40 let na scéně.

Holešovská regata prozradila, kdo příští rok vystoupí v areálu zámku Holešov. A 13. ročník bude skutečně zářit, neboť jde o plejádu hvězdných jmen.

„Páteční večer pojímáme jako bigbítový večírek. Zahrají Pražský výběr, Tři sestry a AC/CZ, podle nás nejlepší český revival legendárních AC/DC. Sobota pak přináší hudební program, který je více zaměřený na širší spektrum fanoušků včetně rodin s dětmi. Vystoupí Xindl X, Wohnout, Adam Mišík nebo Michal Hrůza s kapelou a celý den zakončí gala-koncertním setem aktuální první dáma české hudby Ewa Farna. Další hudební program bude ještě postupně přibývat, ale toto jsou zásadní jména našeho třináctého ročníku Regaty,“ vyjmenovává ředitel festivalu Michal Žáček.

Návštěvníci se ale už teď mohou těšit i na nabitý nehudební program. „Opět přivezeme talk show 7 pádů Honzy Dědka, samozřejmě s novými a atraktivními hosty, protože letos měla u návštěvníků velký ohlas. Finále soboty obstará tradiční ohňostrojová show spojená se závěrem vystoupení Ewy Farne. Novinkou a originálním zpestřením bude účast oblíbené Kovozoo ze Starého Města, která vyšperkuje zámeckou zahradu sochami z recyklovaného kovu, mnohdy vysokými několik metrů, a také nabídne návštěvníkům možnost vyzkoušet si tvoření z kovu vlastnoručně,“ láká Žáček.

A nebudou chybět ani tradiční a oblíbené body doprovodného programu, který se odehrává na unikátních vodních kanálech zámecké zahrady. Návštěvníci se můžou těšit na (ne)tradiční přehlídku plavidel, mistrovství světa v přejezdu holešovské vodní lávky nebo na vyhlídkové plavby lodí. Pro děti i dospělé organizátoři připraví sportovní a zábavné atrakce nebo tvůrčí dílny zdarma. Zájemci můžou vyrazit na prohlídku zámku a navštívit aktuální výstavy v jeho sálech. A co by to bylo za festival bez dobrého jídla a pití? Všechny pochutiny gurmáni najdou v pestré food zóně. A kdo se bude chtít zdržet přes noc, může využít festivalový kemp.

Vstupenky na 13. Holešovskou regatu navíc budou v prodeji v sítích Ticketportal a smsticket do konce roku v předvánoční edici za výrazně zvýhodněnou cenu. „Stále se snažíme naplňovat ideu festivalu pro celou rodinu, a to nejen programem, ale také třeba tím, že i přes zvyšující se náklady držíme vstupné na rozumné cenové úrovni. S radostí můžu říct, že dětské vstupné jsme už tři roky nezdražili, vstupné pro dospělé zdražilo pouze o stokorunu,“ dodává Michal Žáček.

Jednodenní vstupenka pro děti 7–15 let bude do konce roku stát 290 Kč, dvoudenní 450 Kč. Jednodenní vstupenka pro dospělé bude za 690 Kč, dvoudenní za 990 Kč. V prodeji je i sobotní rodinná vstupenka pro 2 dospělé a až 2 děti do 15 let za 1 600 Kč. A děti do 7. narozenin mají vstup na Holešovskou Regatu zdarma.