20 tabletů pomůže ve Valašském Meziříčí ukrajinským dětem s výukou

Valašské Meziříčí pořídilo několik tabletů pro ukrajinské děti. Foto: web města Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Město ve spolupráci s místní společností DEZA, a. s. pořídlo 20 tabletů pro ukrajinské děti, které jsou ve Valašském Meziříčí ubytovány. Díky přednastavené ukrajinštině jim pomohou s výukou a také navázat spojení s rodinou, která zůstala ve válkou sužované zemi.

„Podle našich informací probíhá na Ukrajině stále online výuka. Pořízení tabletů tak bylo logickým krokem, který dětem ubytovaným v našem městě velice pomůže. Velké díky patří společnosti DEZA, a. s., jež rychle zareagovala na mou žádost o podporu tohoto záměru a tablety v hodnotě 110 tisíc korun věnuje městu formou daru. Poděkování si zaslouží také společnost HS Computers, která nám tablety dodala za nákup, tedy bez zisku,“ uvedl starosta Robert Stržínek.

Tablety bude radnice rozdělovat na základě skutečných potřeb jednotlivých rodin a také s ohledem na jejich sociální situaci. „Chceme, aby je mohlo využívat co nejvíce dětí. Na jejich rozmístění se budeme domlouvat i s našimi základními školami, které už se zapojují do adaptace ukrajinských žáků,“ doplnil starosta Stržínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x