2:2. Svěřenci trenéra Svědíka remizovali v napínavém zápase s Plzní

Slovácko začalo nadstavbu remízou v Plzni. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácko na úvod nadstavby dokázalo s Plzní vybojovat bod. V prvním poločase gól nepadl, ale po pauze se děly věci. První udeřil domácí Hejda, na kterého odpověděl Kalabiška. Plzeň si rychle vzala vedení zpět Durosinmim, ale vzápětí zařídil remízu střídající Vecheta.

Moravanům se na začátku dařilo držet aktivní hru a rychle napadat plzeňské hráče, kteří tak často kazili kombinaci. První střílel Mosquera, ale mířil mimo.

Pak se dlouho nic nedělo, až po rohu Slovácka unikl na druhé straně Vydra a jeho sólový únik vychytal Nguyen. Holík o chvíli později mířil mimo. Obrovskou příležitost vypracoval následně Holzer, který ještě hledal Brandnera a míč minul branku o centimetry. 

Skóre se poprvé měnilo až po přestávce, kdy se ze standardky prosadil domácí Lukáš Hejda. Slovácko muselo dotahovat a opět zvýšilo aktivitu. Šanci měl Reinberk, ale jeho pokus ze strany se do branky nevešel. Pak Sinjavskij našel Trávníka, ale ani on míč do branky nedostal.

Radoval se paradoxně až Jan Kalabiška, který hlavou trefil centr Trávníka a Staněk jeho pokus neudržel v rukou.

Bylo vyrovnáno, jenomže ne na dlouho. Reinberk dokonce mohl otočit, ale v obrovské šanci neuspěl. A tak opět udeřila Plzeň. Nguyen vyrazil pokus Kaši, ovšem dorazil Rafiu Durosinmi. Odpovědi se domácí dočkali okamžitě, Filip Vecheta hlavou překonal Staňka po Petrželově centru. 

Jsem samozřejmě spokojený, že jsme za nepříznivého stavu reagovali, dvakrát vyrovnali a máme bod. Ale určitě nemůžu být spokojený s určitými pasážemi hry. Ať už to byl první poločas nebo některé věci ve druhém poločase. Ale musím si cenit toho, že mužstvo pracovalo až do konce. V tabulce máme bod navíc, příště jedeme na Bohemku. Uvidíme, jak bude Bohemka hrát zítra (na Slavii). Myslím, že budou rozhodovat zápasy s Bohemkou nebo s Olomoucí. Na venkovních hřištích je každý bod cenný,“ uvedl trenér Slovácka Martin Svědík.

Zdroj: 1. FC Slovácko

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x