22 voličů s covidem využilo ve Zlínském kraji možnost zvláštního způsobu hlasování

Zvláštního způsobu hlasování využilo ve Zlínském kraji v druhém kole prezidentských voleb 22 voličů. Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ - Druhé kolo prezidentských voleb je tady. A stejně jako v tom prvním měli i teď voliči s onemocněním covid-19 možnost využít zvláštního způsobu hlasování. 19 z nich odvolilo ve středu 25. ledna na drive-in stanovištích (12 ve Zlíně, 3 v Kroměříži, 3 ve Vsetíně, 1 v Uherském Hradišti), další 3 voliče (z Rožnova pod Radhoštěm, Fryštáku a Tupes), předem telefonicky nahlášené na krajský úřad, v pátek navštívila komise se zvláštní přenosnou volební schránkou.

Celkem pět zapečetěných volebních schránek, které z tohoto hlasování vzešly, je aktuálně uloženo na krajském úřadě, kde si je v sobotu 28. ledna před 14. hodinou převezme sčítací komise.

V rámci klasických voleb pak bude pět pracovnic krajského úřadu zajišťovat dle zákona o volbách prezidenta republiky metodickou a kontrolní činnost, a to do doby ukončení voleb na území kraje.

Druhé kolo prezidentských voleb probíhá ještě dnes od 8:00 do 14:00 hodin. Občané Zlínského kraje odevzdávají své hlasy v celkem 684 volebních místnostech. Hlasovací lístky obdrží voliči přímo ve volebních místnostech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x