3. Anketa Zlin.cz

Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Anketa Zlin.cz je navýsost aktuální. Oslovujeme osobnosti i "nejobyčejnější" lidi Zlínského kraje. Otázky jsou dány vážnou situací s šířením koronavirové nákazy kolem nás.

1/ Co vám v této době nejvíce chybí?

2/ Může být současná vážná situace poučením pro nás pro všechny?

Stanislav Blaha, starosta, Uherské Hradiště

1:Chybí nám zejména lepší informovanost a koordinace jednotlivých dodávek materiální pomoci, která se postupně dostává do ČR.

2: Určitě ano. Současná epidemiologická situace v jasném světle odhaluje na jedné straně vážné chyby v systému a díry v zákonech. Na druhé straně ukazuje vysokou schopnost lidí přimknout se v době krize k sobě a účelně navzájem komunikovat a spolupracovat.

Pavel Janík, I. náměstek ředitele Městské policie, Zlín

1: Nejvíce mi chybí setkávání se s širší rodinou a s přáteli.

2: Věřím, že bude nejen ponaučením pro nás pro všechny, ale současně bude velkou příležitostí pro revizi dosavadních životních postojů a hodnot.

Jiří Holík, předseda Spolku přátel hradu Lukova, Lukov

1: Chybí mi peníze na výplatu zaměstnanců.

2: Poučením je poznání, že jedinec nic neznamená. A že trouba může škodit všem.

Rudolf Maňas, senior, Zlín

1: Nejvíce mi chybí přímý kontakt s blízkými lidmi. A také z toho plynoucí pocit větší jistoty v nejisté době. Pohled na prázdné ulice, společenské, kulturní a sportovní areály je velmi tristní.

2: Potvrdí se určitě pravidlo, že každé zlo přináší i dobro. Až to vše pomine, probudíme se asi do dost odlišného světa. Jenom se obávám, že lidstvu zase brzy otrne a zase se bude hnát hlavně za materiálními parametry každodenního života.

Hana Tkadlecová, lékařka, epidemioložka, Zlín

1: Chybí mi třeba kontakt s mými starými rodiči, objetí s nimi. Alespoň na dálku a v ochranných pomůckách s nimi komunikuji.

2: Lidé se alespoň naučili pořádně mýt ruce. Budou si víc vážit našeho fungujícího zdravotnictví a vlastního zdraví. A třeba když přijde chřipková epidemie, tak si zase nasadí roušky z dob COVIDu-19 a ocení, že se mohou alespoň proti chřipce očkovat. Dostává se nám jen toho, čeho si zasloužíme.

--> --> --> --> -->