Zlínská zoo připravila po dobu jarních prázdnin doprovodný program

ZLÍN - Zajímavý doprovodný program si pro dobu jarních prázdnin připravila pro své návštěvníky Zoo Zlín. Její mluvčí Romana Bujáčková agentuře Mediafax sdělila, že až do pátku si například děti mohou oprášit znalosti české fauny a flóry nebo se zúčastnit pracovních dílen. Program se nese v duchu kampaně k Mez...

ZLÍN – Zajímavý doprovodný program si pro dobu jarních prázdnin připravila pro své návštěvníky Zoo Zlín. Její mluvčí Romana Bujáčková agentuře Mediafax sdělila, že až do pátku si například děti mohou oprášit znalosti české fauny a flóry nebo se zúčastnit pracovních dílen.

Program se nese v duchu kampaně k Mezinárodnímu roku biodiverzity. Až do konce února navíc mohou návštěvníci zavítat do zoo za jednotné vstupné 80 korun. Ubývání biodiverzity, tedy rozmanitosti živých organismů, je jedním z nejvážnějších globálních problémů současnosti. Cílem kampaně je proto upozornit na příčiny vymírání rostlin a živočichů a zároveň se je pokusit zastavit či alespoň zpomalit.

V Tyrolském domě naproti zámku Lešná bude dvakrát denně připraven hodinový program, který zábavnou formou přiblíží známé i méně známé druhy živočichů a rostlin České republiky. Školáci si mohou prověřit své znalosti české přírody v připraveném testu a zúčastnit se i praktického poznávání různých přírodnin. Chybět nebudou ani pracovní dílny, které především menším dětem nabídnou kreslení, vystřihování nebo skládání puzzle. Tyrolský dům bude otevřen každý všední den vždy od 11 do 12 hodin a od 13 do 14 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x