Soud udělil muži který, který čelil obžalobě z ublížení na zdraví, podmínku

ZLÍN - Okresní soud ve Zlíně udělil ve středu osmapadesátiletému muži, který čelil žalobě z ublížení na zdraví s následkem smrti a ohrožení pod vlivem návykové látky, tříletou podmínku. Muž způsobil loni v opilosti nehodu čtyřkolky, při které zemřela osmiletá dívka. Soud udělil muži dvouletý podmínečný tr...

ZLÍN – Okresní soud ve Zlíně udělil ve středu osmapadesátiletému muži, který čelil žalobě z ublížení na zdraví s následkem smrti a ohrožení pod vlivem návykové látky, tříletou podmínku. Muž způsobil loni v opilosti nehodu čtyřkolky, při které zemřela osmiletá dívka.

Soud udělil muži dvouletý podmínečný trest s odkladem na tři roky. Navíc také muži vyměřil zákaz řízení všech motorových vozidel na 4 a půl roku. Státní zástupce se vzdal práva na odvolání, obžalovaný Jiří Rak si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Obžalovaný loni v září řídil v Mirošově na Valašskokloboucku čtyřkolku, na které vozil děti. Několikrát vyjížděl na hráz a zpět do vypuštěného rybníka, až se převrátil. Osmiletou dívku stroj doslova přimáčkl a i přes rychlý transport vrtulníkem do Ostravy holčička těžkým poraněním hlavy podlehla.

Podle policie měl muž v krvi 1,55 promile alkoholu a na čtyřkolce vozil i šest dětí najednou. Původně mu hrozilo až pětileté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x