Účastníky Galerijní noci bude po Zlíně vozit historický trolejbus

ZLÍN - Celkem 13 míst bude ve Zlíně přístupných v nočních hodinách v rámci páteční Galerijní noci. Mluvčí města Marie Masaříková agentuře Mediafax uvedla, že návštěvníky bude vozit speciální historický trolejbus. Muzea a galerie po celé zemi se veřejnosti v nočních hodinách otevřou už pošesté. Ve Zlínském...

ZLÍN – Celkem 13 míst bude ve Zlíně přístupných v nočních hodinách v rámci páteční Galerijní noci. Mluvčí města Marie Masaříková agentuře Mediafax uvedla, že návštěvníky bude vozit speciální historický trolejbus.

Muzea a galerie po celé zemi se veřejnosti v nočních hodinách otevřou už pošesté. Ve Zlínském kraji se do akce zapojila čtyři města. Ve Valašském Meziříčí a Vsetíně se už Galerijní noc konala, ve Zlíně se uskuteční v pátek a 5. června mohou lidé zažít při noci v muzeu v Uherském Brodě i lidovou svatbu.

Ve Zlíně se Galerijní a muzejní noc uskuteční vůbec poprvé a začne v 18 hodin v Domě umění. Návštěvník může putovat od Domu umění přes instituce sídlící v areálu Svitu na zámek a poté přes střed města k evangelickému kostelu a dále na hvězdárnu, kde bude vedle výstavy možnost završit večer pozorováním hvězd. Plynulý přesun bude zajišťovat historický trolejbus na mimořádné lince Sportovní hala-Lesní čtvrt vypravovaný v pravidelných 30 minutových intervalech.

V Baťově mrakodrapu bude jezdit slavný výtah, který byl navržen jako kancelář ředitele firmy. V obou prostorách Krajské galerie výtvarných umění Zlín, tedy na zámku i v Domě umění, budou připraveny animační programy, na zámku ještě umocněny audiovizuální podívanou. Absence slunečního světla umožní výtvarnou práci s umělým nasvícením. V podobném duchu se odehraje i světelná show v Galerii Dvanáctka ve 32. budově v areálu Svit. V Muzeu jihovýchodní Moravy bude možné navštívit výstavy a expozice ve zlínském zámku s projekcí filmů s tématikou cestování a starého Zlína, dále Obuvnické muzeum a expozici na hradě v Malenovicích s překvapením.

Ve Zlíně bude přístupno 13 míst, a to Dům umění, zlínský zámek, Obuvnické muzeum, malenovický hrad, Baťův mrakodrap, Galerie Kabinet T, Galerie Dvanáctka, Galerie pod Radnicí, Loft 577, Městské divadlo, Alternativa, evangelický kostel a zlínská hvězdárna.

Festival se koná v celé České republice mezi 14. květnem a 12. červnem. Vstup je v tu dobu zdarma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x