Výročí příjezdu prvního vlaku do Kroměříže oslaví Pohádkovým vláčkem

KROMĚŘÍŽ - Pohádkový vláček s parní lokomotivou Matěj pojede v sobotu z Kroměříže do Zborovic, Tovačova i Valašského Meziříčí. Mluvčí Českých drah Kateřina Šubová agentuře Mediafax sdělila, že akce se koná u příležitosti 130. výročí příjezdu prvního vlaku do Kroměříže a 115 let do Tovačova. Lokomotiv...

KROMĚŘÍŽ – Pohádkový vláček s parní lokomotivou Matěj pojede v sobotu z Kroměříže do Zborovic, Tovačova i Valašského Meziříčí. Mluvčí Českých drah Kateřina Šubová agentuře Mediafax sdělila, že akce se koná u příležitosti 130. výročí příjezdu prvního vlaku do Kroměříže a 115 let do Tovačova.

Lokomotiva Matěj poveze pět netradičních vozů z 60. let minulého století s panoramatickými čelními okny. Parní vlaky vypraví České dráhy ve spolupráci s občanským sdružení Kroměřížská dráha.

Cestující budou mít jedinečnou možnost svézt se po trati, kde už téměř třicet let jezdí jen nákladní vlaky s vagony naplněnými pískem a betonem.

První jízda do Zborovic začíná v Kroměříži v 7.52 hodin, druhá v 11.40 hodin, do Tovačova bude vlak z Kroměříže odjíždět v 10 a 14.25 hodin. Poslední jízda parního vlaku povede z Kroměříže přes Bystřici pod Hostýnem do Valašského Meziříčí. Odjezd z Kroměříže je naplánován minutu před čtvrt na pět odpoledne.

V Kroměříži si mohou zájemci prohlédnout od osmi do 15 hodin výstavu strojů pro stavby a údržbu tratí, dále pak vlečkové lokomotivy a hasičskou techniku záchranné služby Správy železniční dopravní cesty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x