Zlínský kraj školí pracovníky pro sčítání povodňových škod

ZLÍN - Zlínský kraj začal v pondělí školit pracovníky, kteří mají sčítat škody po nedávných povodních. Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí kraje Milan Plesar. Úředníci krizového štábu Zlínského kraje zajistili pro dvě desítky pracovníků obcí metodické školení, na kterém představí všechny důležité i...

ZLÍN – Zlínský kraj začal v pondělí školit pracovníky, kteří mají sčítat škody po nedávných povodních. Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí kraje Milan Plesar.

Úředníci krizového štábu Zlínského kraje zajistili pro dvě desítky pracovníků obcí metodické školení, na kterém představí všechny důležité informace i rady pro správné sčítání povodňových škod.

Zpracování odhadu povodňových škod provádí pověření zástupci jednotlivých obcí, kteří předběžné náklady na obnovu území, doplněné písemným komentářem dodají elektronicky do 1. června Krizovému štábu na speciálně vytvořenou adresu. Ten dodané údaje shromáždí za všechny obce s rozšířenou působností, podrobně zpracuje do tabulek a následně nejpozději do 7. června předá ministerstvu financí.

„Ppři povodních v roce 2006 činil odhad škod v obcích Zlínského kraje 180 milionů korun. Z této odhadované částky se v obcích proinvestovalo 130 milionů korun,““ uvedl mluvčí kraje Plesar.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x