Frekventovaná cesta ze Zlína do Uherského Hradiště se dočká další opravy

ZLÍN - Ředitelství silnic Zlínského kraje bude letos opravovat vytíženou silnici mezi Zlínem a Uherským Hradištěm. Agentuře Mediafax to ve středu řekl mluvčí kraje Milan Plesar. Po letošním dokončení úseku mezi Březolupy a Bílovicemi bude zahájena rekonstrukce a přeložka silnice mezi obcemi Šarovy a Březolupy. Půjde ...

ZLÍN – Ředitelství silnic Zlínského kraje bude letos opravovat vytíženou silnici mezi Zlínem a Uherským Hradištěm. Agentuře Mediafax to ve středu řekl mluvčí kraje Milan Plesar.

Po letošním dokončení úseku mezi Březolupy a Bílovicemi bude zahájena rekonstrukce a přeložka silnice mezi obcemi Šarovy a Březolupy. Půjde o opravu 1790 metrů dlouhého úseku, jehož součástí bude také směrová, výšková i šířková úprava trasy včetně odvodnění, zastávkových pruhů, zárubně zdi, dopravního značení a nezbytné přeložky inženýrských sítí.

Stavební práce budou zahájeny 1. června a potrvají do 17. června příštího roku, přičemž celkové náklady rekonstrukce silnice představují více než 120 milionů korun. Projekt je spolufinancován z EU prostřednictvím Regionálního operačního programu Střední Morava.

Práce si vyžádají omezení provozu, od června do konce listopadu bude provoz omezen. Řidiči budou moci jezdit jen jedním jízdním pruhem. Částečná uzavírka bude platit u Šarov a před obcí Březolupy. Po celou dobu stavby bude pro nákladní vozidla vyznačena objízdná trasa, která povede obousměrně po silnicích I/49 ze Zlína do Kvítkovic a I/55 do Starého Města a Uherského Hradiště. Komplikovanější situace nastane v průběhu letošního října. To bude silnice ze Šarov do Březolup uzavřena pro veškerý silniční provoz a doprava převedena v obou směrech na objízdnou trasu. Náhradní cesta povede po silnicích III/4972 z Bohuslavic do Doubrav, dále III/49720 do Velkého Ořechova, silnici III/49718 a III/49714 přes Částkov do Bílovic. Úplná uzavírka potrvá tři dny.

„Rekonstrukce a přeložka silnice v úseku Šarovy – Březolupy znamená další zvýšení kvality silně dopravně zatížené trasy mezi Zlínem a Uherským Hradištěm, jejíž modernizaci se věnujeme již řadu let. Za posledních sedm let bylo na obnovu různých úseků silnice mezi Zlínem a Uherským Hradištěm vynaloženo přibližně 115 milionů korun,““ doplnil námětek hejtmana Zlínského kraje pro dopravu Jaroslav Drozd (ČSSD).“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x