Před zlínským soudem stanou vrazi, kteří kvůli pár stovkám zabili seniora z Mistřic

ZLÍN - Krajský soud ve Zlíně začne ve čtvrtek projednávat případ vraždy seniora (82) z Mistřic na Uherskohradišťsku. Dva obvinění čelí obžalobě z vraždy, porušování domovní svobody a loupeže a třetí muž ze spoluúčasti na loupeži. Seniora napadli celkem čtyři muži, jeden z nich ale zemřel, takže před soudem se...

ZLÍN – Krajský soud ve Zlíně začne ve čtvrtek projednávat případ vraždy seniora (82) z Mistřic na Uherskohradišťsku. Dva obvinění čelí obžalobě z vraždy, porušování domovní svobody a loupeže a třetí muž ze spoluúčasti na loupeži.

Seniora napadli celkem čtyři muži, jeden z nich ale zemřel, takže před soudem se budou zpovídat jen tři z nich. Obviněným z vraždy hrozí až 15 let ve vězení či výjimečný trest. Za loupež může soud udělit až dvanáctiletý trest.

Tragédie se stala loni 29. listopadu. Senior měl otevřený dům a čtveřice mužů tak mohla v klidu vejít dovnitř. Tam majitele domu dva z nich napadli a způsobili mu smrtelné poranění hlavy. Z rodinného domu si pachatelé odnesli jen pár stovek a láhev alkoholu.

Díky spolupráci místních obyvatel s policisty se podařilo agresory dopadnout během několika dní. Z vraždy byl obviněn muž z Uherskohradišťska (48) a jeho komplic ze Slovenska (26). Oba jsou ve vazební věznici. Osmačtyřicetiletý spolupachatel, který se bude zpovídat z loupeže, je na svobodě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x