Noc kostelů se poprvé uskuteční i ve Zlíně

ZLÍN - Vůbec poprvé se v České republice uskuteční v pátek Noc kostelů, do které se zapojí i kostely ve Zlíně. Mluvčí města Marie Masaříková agentuře Mediafax sdělila, že ve všech kostelech bude až do půlnoci bohatý program. Do celoevropského projektu se zapojí více než 150 českých kostelů a modliteben. Ve Zlín

ZLÍN – Vůbec poprvé se v České republice uskuteční v pátek Noc kostelů, do které se zapojí i kostely ve Zlíně. Mluvčí města Marie Masaříková agentuře Mediafax sdělila, že ve všech kostelech bude až do půlnoci bohatý program.

Do celoevropského projektu se zapojí více než 150 českých kostelů a modliteben. Ve Zlíně bude program připraven v kostele svatého Filipa a Jakuba, v kostele Panny Marie pomocnice křesťanů a v poutním chrámu Narození Panny Marie ve Štípě.

V kostele svatého Filipa a Jakuba ve Zlíně zájemci mohou například diskutovat o otázkách křesťanství, zúčastnit se moderované bohoslužby či komentované prohlídky kostela, zjistit datum svého křtu, nahlédnout do různých biblí či poslechnout barokní či moderní hudbu.

Také v kostele Narození Panny Marie ve Štípě jsou připraveny různé prohlídky včetně prohlídky krypty, varhanní koncert, smyčcový koncert, ale také například rytmické písně Scholy Štípa, divadelní představení, malá módní přehlídka i adorace.

V kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Zlíně bude možné například pohlédnout do historie i současnosti kostela, poslechnout si chrámový sbor, folkovou kapelu nebo koncert barokní hudby. Jako doprovodný program je připravena výstava fotografií Pavla Koska, výstava parament – liturgických rouch a předmětů, dětský koutek a další.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x