Zlínská radnice bude kvůli volbám výjimečně vydávat občanské průkazy i v sobotu

ZLÍN - Občané Zlína, kteří nemají platný občanský průkaz ani cestovní pas a chtějí volit, mají možnost. Radnice totiž bude do pátečních večerních hodin i v sobotu v průběhu voleb vydávat průkazy s omezenou platností, agentuře Mediafax to řekla mluvčí města Marie Masaříková. Zájemcům o průkaz bez strojově č...

ZLÍN – Občané Zlína, kteří nemají platný občanský průkaz ani cestovní pas a chtějí volit, mají možnost. Radnice totiž bude do pátečních večerních hodin i v sobotu v průběhu voleb vydávat průkazy s omezenou platností, agentuře Mediafax to řekla mluvčí města Marie Masaříková.

Zájemcům o průkaz bez strojově čitelných údajů stačí mít dvě fotografie. Platnost takového občanského průkazu je jeden rok.

Lidé se Zlínska o něj mohou zažádat na pracovišti magistrátu v Prštném, v ulici Ladislava Váchy. V pátek tu budou pracovnice k dispozici do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.

„K vyplněné a podepsané žádosti občan přikládá dvě fotografie a současný občanský průkaz. Pokud ho ztratil, musí předložit také rodný list a zaplatit správní poplatek sto korun,““ dodala Masaříková..“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x