Ve Zlíně je k vidění výstava filmové techniky, její součástí je i světový unikát

ZLÍN - Ve filmové muzeum se na několik dní promění díky dvěma výstavám prostory obchodního a zábavního centra Zlaté jablko ve Zlíně. Jedna expozice mapuje tvorbu režiséra a výtvarníka Karla Zemana, druhá zase představuje historickou filmovou techniku, agentuře Mediafax to řekl mluvčí centra Petr Žabka. Obě výstavy js...

ZLÍN – Ve filmové muzeum se na několik dní promění díky dvěma výstavám prostory obchodního a zábavního centra Zlaté jablko ve Zlíně. Jedna expozice mapuje tvorbu režiséra a výtvarníka Karla Zemana, druhá zase představuje historickou filmovou techniku, agentuře Mediafax to řekl mluvčí centra Petr Žabka.

Obě výstavy jsou součástí filmového festivalu a lidé si je mohou prohlédnout do 13. června.

Přehlídka staré filmové techniky ukrývá mezi padesátkou předmětů také jeden světový unikát. Jde o filmový snímač, který je jediný svého druhu na světě. Součástí expozice jsou ale i další různé kamery, promítačky, magnetofony a podobně. Nejstarší exponát pochází z roku 1928.

Výstava ke stému výročí narození Karla Zemana je retrospektivou jeho filmů. K vidění je 38 velkoplošných fotografií, které zachycují scény a momenty z natáčení slavných Zemanových filmů – Cesty do pravěku, Vynálezu zkázy, Barona Prášila a dalších. V minulosti slavila tato výstava velký úspěch v New Yorku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x