CCS: Ceny pohonných hmot ve Zlínském kraji stagnovaly

ZLÍN - Ve Zlínském kraji se za poslední týden ceny pohonných hmot téměř nezměnily, litr benzínu je stále za 32,23 Kč. Vyplývá to z úterní statistiky společnosti CCS. Nejprodávanější benzín Natural 95 zůstal v kraji na hodnotě 32,23 koruny za litr. V celé ČR se proti minulému týdnu jeho cena snížila o dva haléře n...

ZLÍN – Ve Zlínském kraji se za poslední týden ceny pohonných hmot téměř nezměnily, litr benzínu je stále za 32,23 Kč. Vyplývá to z úterní statistiky společnosti CCS.

Nejprodávanější benzín Natural 95 zůstal v kraji na hodnotě 32,23 koruny za litr. V celé ČR se proti minulému týdnu jeho cena snížila o dva haléře na 32,05 Kč/l.

V rámci kraje prodávají nejlevnější Natural 95 ve Vsetíně a okolí, v průměru za 32,03 Kč/l. To je o 10 haléřů více než před týdnem. Nejdráž je stále na Zlínsku, kde za litr naturalu pumpaři chtějí 32,52 Kč. I to je však o čtyři haléře méně než před týdnem.

Cena za litr nafty v kraji za poslední týden klesla o jeden haléř na 31,03 koruny. Republikový průměr se snížil také o jeden haléř na 30,77 koruny za litr.

V kraji je nafta nejlevnější na Vsetínsku, v průměru se zde tankuje za 30,73 Kč/l. Cena za litr se proti minulému týdnu nezměnila. Pod hranicí 31 korun se tankuje ještě i na Kroměřížsku (30,98 Kč/l). Nejdráž je na Uherskohradišťsku, kde se za litr pumpařům platí průměrně 31,19 Kč.

Průměrné ceny Naturalu 95 a nafty se vypočítávají z reprezentativního vzorku transakcí na karty CCS uskutečněných na všech terminálech na čerpacích stanicích v akceptační síti CCS v České republice, kterou k 15. dubnu 2007 tvořilo zhruba 2240 čerpacích stanic. Průměrné ceny se získávají jako podíly jednotkových cen za pohonné hmoty na všech terminálech v České republice, respektive v příslušném kraji, a celkového počtu terminálů. Hodnoty neovlivňuje využívanost čerpací stanice motoristy ani objem načerpaných pohonných hmot.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x