Výrobce chlazených jídel Šotola je v úpadku

HOLEŠOV - Krajský soud v Brně poslal ve středu do úpadku společnost Šotola Group, která v Roštění u Holešova produkuje chlazená jídla. Agentura Mediafax to zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku. Firma byla v insolvenčním řízení od poloviny dubna, kdy návrh na její úpadek podal Moravský peněžní ústav...

HOLEŠOV – Krajský soud v Brně poslal ve středu do úpadku společnost Šotola Group, která v Roštění u Holešova produkuje chlazená jídla. Agentura Mediafax to zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku.

Firma byla v insolvenčním řízení od poloviny dubna, kdy návrh na její úpadek podal Moravský peněžní ústav – spořitelní družstvo. Po výrobci chlazených jídel nárokuje přes deset milionů korun, a to za dva nesplacené úvěry. V materiálu peněžní ústav jmenoval ještě další dva věřitele, a to finanční úřad a zdravotní pojišťovnu.

Do rozhodnutí soudu o úpadku přihlásila své pohledávky desítka věřitelů. Ti, kteří tak dosud neučili, mohou pohledávky přihlásit následujících 30 dní.

Insolvenčním správcem soud jmenoval brněnského advokáta Miloše Bačíka. První schůze věřitelů se sejde 26. července.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x