Zlínská Alternativa bude hostit výstavu Cikáni očima českých umělců

ZLÍN - V Alternativě - kolektivním domě Zlín bude v úterý zahájena výstava nazvaná Cikáni očima českých umělců. Agenturu Mediafax tom informovala mluvčí zlínské radnice Marie Masaříková. Akci pořádá Sdružení dětí a mládeže Romů České republiky ve spolupráci se statutárním městem Zlínem. Výstava je první...

ZLÍN – V Alternativě – kolektivním domě Zlín bude v úterý zahájena výstava nazvaná Cikáni očima českých umělců. Agenturu Mediafax tom informovala mluvčí zlínské radnice Marie Masaříková.

Akci pořádá Sdružení dětí a mládeže Romů České republiky ve spolupráci se statutárním městem Zlínem. Výstava je první takto zaměřenou tematickou výstavou konanou v České republice. Vernisáž se uskuteční od 14 hodin.

Romské tematice se věnovali a věnují mnozí velikáni českého výtvarného umění, jako například Václav Fiala a další. Vystavená díla, která se pohybují mezi realismem a romantismem, zobrazují život Cikánů se sympatií a porozuměním a mohou tak přispět k rozvoji dobrých vztahů mezi romskou menšinou a příslušníky majoritní společnosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x