Zlínský kraj chce zmodernizovat Muzeum regionu Valašska do Muzea budoucnosti Vsetín

ZLÍN - Krajští radní schválili poskytnutí finanční výpomoci vsetínskému muzeu, a to ve výši více než tři miliony korun. Statutární náměstek hejtmana Libor Lukáš (ODS) v úterý agentuře Mediafax sdělil, že modernizace Muzea regionu Valašska do podoby Muzea budoucnosti Vsetín je tak zase o něco blíže. Za krajské pen...

ZLÍN – Krajští radní schválili poskytnutí finanční výpomoci vsetínskému muzeu, a to ve výši více než tři miliony korun. Statutární náměstek hejtmana Libor Lukáš (ODS) v úterý agentuře Mediafax sdělil, že modernizace Muzea regionu Valašska do podoby Muzea budoucnosti Vsetín je tak zase o něco blíže.

Za krajské peníze bude pořízena podrobná projektová dokumentace potřebná k tomu, aby muzeum mohlo žádat o dotace převážně ze zdrojů Evropské unie a částečně i zdrojů Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Projekt v celkové hodnotě přibližně 150 milionů korun řeší rozsáhlou stavební obnovu a modernizaci vsetínského zámku, který je v současnosti v havarijním stavu. Mělo by zde vzniknout zajímavé kulturní a vzdělávací středisko zaměřené na popularizaci vědy a techniky. Podmínkou získání dotací z operačního programu je právě precizně zpracovaná projektová dokumentace, na níž se nyní bude společně s příspěvkovou organizací Muzeum regionu Valašsko podílet také Zlínský kraj.

V případě úspěšného schválení projektu a kladném rozhodnutí o získání dotace může v příštím roce začít stavební obnova vsetínského zámku tak, aby mohla být podle plánu ukončena na jaře roku 2014.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x