Ve Smolině u Valašských Klobouk uctí památku plukovníka Josefa Valčíka

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Ve Smolině u Valašských Klobouk budou v pátek vzpomínat na oběti nacistické okupace a zejména na odbojáře, kteří před 68 lety připravili a uskutečnili atentát na říšského protektora Reinharda Heydricha. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí města Lenka Zvonková. Pietní akt se bude konat od 10 hodin u ...

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Ve Smolině u Valašských Klobouk budou v pátek vzpomínat na oběti nacistické okupace a zejména na odbojáře, kteří před 68 lety připravili a uskutečnili atentát na říšského protektora Reinharda Heydricha. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí města Lenka Zvonková.

Pietní akt se bude konat od 10 hodin u památníku plukovníka Josefa Valčíka, jednoho z účastníků atentátu a čestného občana města Valašské Klobouky. Zde také bude představen Kříž obrany státu, kterým byl plukovník in memoriam vyznamenán při příležitosti nedávných oslav 65. výročí od ukončení 2. světové války.

V úvodu pietního aktu budou k památníku položeny věnce a zazní státní hymna. Poté bude prostor na projevy představitelů města a hostů. Vzpomínkové setkání doplní modlitba s přímluvou za oběti nacistické okupace a v závěru vystoupí děti z Dětského domova ve Smolině. Hudební doprovod piety zajistí Posádková hudba z Olomouce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x