Dvě studentky ze Vsetínska měly padělat peníze

VSETÍN - Kriminalistům se podařilo odhalit dvě studentky ze Vsetínska (21 a 19 let), které měly padělat peníze. Policejní mluvčí Aleš Mergental agentuře Mediafax v pátek sdělil, že oběma hrozí až osmileté vězení. Na nápad padělat bankovky přišla jedenadvacetiletá dívka. Na multifunkční tiskárně rodičů okopírov...

VSETÍN – Kriminalistům se podařilo odhalit dvě studentky ze Vsetínska (21 a 19 let), které měly padělat peníze. Policejní mluvčí Aleš Mergental agentuře Mediafax v pátek sdělil, že oběma hrozí až osmileté vězení.

Na nápad padělat bankovky přišla jedenadvacetiletá dívka. Na multifunkční tiskárně rodičů okopírovala bankovku v hodnotě 2000 korun a na jednom večírku ve Vsetíně ji ukázala mladší kamarádce. V jednom z místních podniků zkusily dívky falešnou bankovkou zaplatit a vyšlo jim to. Mladší z pachatelek pak vyhecovala kamarádku, aby natiskla další peníze. Celkem si dívky i sedmnáctiletý přítel jedné z nich užili věci za nejméně 10 tisíc nakopírovaných korun. Peníze daly do oběhu v Hovězí a v Bystřici pod Hostýnem.

Policie podvodnice odhalila a obě skončily v policejní cele. Obě i mladší přítel jsou podezřelí ze spáchání trestného činu padělání a pozměňování peněz, za což jim hrozí až osm let ve vězení.

Nejde o jediný úspěch kriminalistů při pátrání po padělatelích peněz. Trojice hochů od 16 do 18 let stojí za paděláním peněz, které dali do oběhu v Bystřici pod Hostýnem. Všichni hrají na automatech, chyběly jim peníze na hraní, a tak si je hoši vytiskli na tiskárně rodičů. Falešnou bankovkou zaplatili také v jednom z bystřických podniků, obsluha ale rozpoznala padělek a na kluky přivolala policii. Mladíci tak putovali z bistra rovnou na policejní stanici.

Falešné peníze se ve Zlínském kraji objevily také na Uherskobrodsku. Za tímto případem stojí podle policie zřejmě pětatřicetiletý muž z Hradčovic. Padělanou tisícikorunou chtěl platit za lístek domů. Pokladní ale došlo, že jde o falzifikát a zavolala policisty. Ti muže zajistili přímo ve vlaku. V jeho domě se pak během domovní prohlídky našla další padělaná bankovka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x