Vsetínská kapela Dareband pořádá na Jasence hudební festival

VSETÍN - Hřiště v místní části Vsetína Jasenka ožije v sobotu festivalem Od folkloru k folku. Mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová agenturu Mediafax informovala, že první ročník pořádá vsetínská kapela Dareband spolu s občanským sdružením Horní Jasenka. Na festivalu zahrají především kapely, jejichž hudba vy...

VSETÍN – Hřiště v místní části Vsetína Jasenka ožije v sobotu festivalem Od folkloru k folku. Mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová agenturu Mediafax informovala, že první ročník pořádá vsetínská kapela Dareband spolu s občanským sdružením Horní Jasenka.

Na festivalu zahrají především kapely, jejichž hudba vychází z folklorní muziky. Představí se například valašská hudecká Muzyga Harafica, pěvecké soubory Jasenčanky a Rokytenka, kapela Tabáskova partyja z Jasenné či cimbálová muzika Kotár z Rožnova pod Radhoštěm. Lidové písně přiveze také Muziga z Vysokého Mýta, Koňaboj z Vyškova a vsetínské skupiny Veselá Bída a Dareband. Lahůdkou bude také vystoupení špičky slovenské worldmusic skupiny Hrdza.

Akce začíná ve 13 hodin a hrát a zpívat se bude do 22 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x