Policie na Uherskohradišťsku dopadla dva muže, kteří čelí obvinění z vraždy

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dva podnapilé muže (37 a 48) zadrželi v sobotu policisté ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Oba jsou podezřelí, že v noci na sobotu ukopali a ubodali svého známého (39), informovala v pondělí agenturu Mediafax policejní mluvčí Jana Bartíková.

Vražda se stala v bývalém cukrovaru ve Starém Městě, agresoři tu muži poskytli v jedné z místností přístřeší.

Trojice se znala údajně krátce a devětatřicetiletý muý svým novým kamarádům vytýkal, že mu chtěli ukrást jeho věci, což pachatele z Uherskohradišťska rozzlobilo. „Nejdříve ho bili a nadávali mu. Nakonec se rozhodli zcela se ho zbavit. Společně ho kopali do hlavy a krku a mlátili ho metr dlouhou dřevěnou tyčí. Pak ho několikrát bodli do krku nožem s ostřím dlouhým patnáct centimetrů. Své oběti způsobili zranění, která nemohla přežít. Tělo pak vrazi odtáhli do trávy poblíž místního cukrovaru,“ popsala případ Bartíková.

Zavražděného postrádal v sobotu ráno jeho kolega, se kterým měl jít do práce. „U cukrovaru uviděl krvavou stopu, vydal se po ní a uviděl v trávě pohozené bezvládné tělo. O nálezu informoval policii,“ sdělila mluvčí. Hlídka z obvodního oddělení, která přijela oznámení prověřit, v cukrovaru uviděla dva silně opilé muže. Muži, kteří nadýchali 1,75 a 2,3 promile, jsou podezřelí ze spáchání vraždy.

Vyšetřovatel krajské služby kriminální policie a vyšetřování dva podezřelé obvinil ze závažného zločinu, který provedli obzvlášť surově.

Oba za sebou mají trestní minulost. Nyní jim hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Vyšetřovatel podal návrh na vzetí obou obviněných do vazby.

Letos se ve Zlínském kraji staly čtyři vraždy a dva lidé se o vraždu pokusili.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x